Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor funnet skadd sammen med åtte døde barn i Australia

Politiet avhører nå vitner som kan ha kjent familien. De har så langt ingen mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte barn fra 18 måneder til 15 år har blitt funnet drept i byen Cairns i Australia.

Politiet har nå holdt pressekonferanse om drapene.

- Vi snakker med alle som har hatt noe med barna og huset å gjøre de siste dagene, sier politiinspektør Bruno Asnicar på pressekonferansen.

- Kvinnen som er tatt med til sykehuset, er mor til flesteparten av barna. Sju av barna er hennes, sier Asnicar.

Politiet sier de ikke har identifisert noen av barna ennå, men tror det åttende barnet kan være i familie med de andre.

Fant skadet mor Politiet rykket ut til huset klokka 11.30 lokal tid, og nå har klokka passert fem på ettermiddagen i Manoora, Australia.

Moren ble funnet i huset, og hun er nå innlagt på sykehuset i Cairns. Den 34 år gamle kvinnen hjelper nå politiet med etterforskningen.

- Hun er stabil, sier politiet.

På spørsmål på om mor er en mistenkt i saken, svarer politiet at de ser på alle som kan ha hatt noe med dette å gjøre. Men ingen er pågrepet, siktet eller har status som mistenkt i saken.

- Meldt knivstukket Australske medier melder at noen av barna skal ha blitt knivstukket. Politiet vil imidlertid ikke bekrefte hvordan barna døde.

Ifølge det australske nyhetsbyrået AAP ble moren og de åtte barna funnet døde av barnas bror, en mann i 20-åra. Det skriver AAP etter å ha snakket morens søskenbarn.

- Dette er utvilsomt en tragisk og traumatisk hendelse, med så mange døde på ett sted. Det er på toppen av de mest alvorlige tingene vi har måttet takle her, sier Asnicar på pressekonferansen.

Australsk politi har nå krimteknikere på stedet og barna vil bli obdusert.

- Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til at folks la være urolige, utover det at dette er en tragisk hendelse, sa Asnicar på en pressekonferanse tidligere i dag, ifølge NTB.

ÅTTE FUNNET DREPT:  Åtte barn ble funnet døde her i Cairns i Australia i dag. Politiet etterforsker nå drapene på barna, som skal være mellom 18 måneder og 15 år gamle. Foto: Romy Bullerjahn / EPA / NTB Scanpix
ÅTTE FUNNET DREPT: Åtte barn ble funnet døde her i Cairns i Australia i dag. Politiet etterforsker nå drapene på barna, som skal være mellom 18 måneder og 15 år gamle. Foto: Romy Bullerjahn / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media