Mor funnet skyldig i å ha drept fem barn

En domstol i Texas fant tirsdag den 37 år gamle Andrea Yates skyldig i å ha druknet de fem barna sine i et badekar, og åpnet dermed for dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen var ikke i tvil om kvinnens skyld i udåden, og avsa sin kjennelse etter å ha sittet sammen i mindre enn fire timer.

Alt torsdag skal en annen jury avgjøre om Yates skal ende sine dager med en dødelig giftdose, eller om hun skal tilbringe resten av livet bak fengselsmurene.

Den tidligere sykepleieren mottok juryens kjennelse med et hulk, og et blikk bort på moren og de to brødrene som var til stede i rettssalen.

Ektemannen, NASA-ingeniøren Rusty Yates, skjulte ansiktet i hendene da juryens formann leste opp beslutningen, og ble trøstet av sin egen mor.

Andrea Yates hadde vært mentalt syk i minst to år før drapene ble begått sist sommer, hadde forsøkt å ta livet sitt to ganger og vært innlagt på psykiatrisk institusjon fire ganger i denne perioden.

Ifølge de medisinsk sakkyndige begynte kvinnens problemer da hun gikk gravid med sitt fjerde barn, og da hun fikk et femte barn ble hun enda sykere.

20. juni 2001 druknet hun alle de fem barna sine, som var i alderen seks måneder til sju år, i badekaret i familiens hjem i Houston. Selv hevdet hun å ha tatt livet av dem for å beskytte dem mot satan.

Saken har ført til ny debatt om utilregnelige personer skal kunne dømmes til døden i Texas, som er den delstaten i USA der det finner sted flest henrettelser.

(NTB-Reuters)