Mor hadde penger til mat, sønnen sultet i hjel på tre uker

Gutt (10) veide 14,8 kilo da han ble funnet død. 23 kilo er alvorlig undervekt.

SULTET OG TØRSTET I HJEL:  10-åringen ble funnet ihjelsultet på barnerommet på Mortensrud i Oslo. Da veide han halvparten av normalvekt. FOTO: PRIVAT/MARIUS HUSEBØ-EVENSEN/DAGBLADET.
SULTET OG TØRSTET I HJEL: 10-åringen ble funnet ihjelsultet på barnerommet på Mortensrud i Oslo. Da veide han halvparten av normalvekt. FOTO: PRIVAT/MARIUS HUSEBØ-EVENSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var mor til den 10 år gamle gutten som selv ringte AMK 27. august og ba om hjelp til sønnen, som lå livløs i senga på rommet sitt på Mortensrud i Oslo.

Ambulansepersonalet fant gutten død, og i dag kom obduksjonsrapporten, som konkluderer med at 10-åringen trolig døde av sult og tørst.

Han veide 14,8 kilo og var 131,5 centimeter lang.

Ifølge en artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening er vekt under 23 kilo «alvorlig undervekt» for en ti år gammel gutt på den høyden. Normalvekt er mellom 26 og 34 kilo.

Utsultingen kan ha pågått i over 20 døgn. Den siste sikre observasjonen av gutten var en av de første dagene i august.

Tre uker - forskjellige forklaringer - Politiet har snakket med to venner av han fra skolen, gutt og jente, ti og tolv år gamle, som traff 10-åringen en av de første dagene i august. De har forklart at alt virket normalt da. I de tre ukene fram til dødsfallet ble oppdaget, har en kamret vært flere ganger på døra.

- Mor ga forskjellige forklaringer på hvorfor han ikke kunne komme ut, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer