<strong> HER SOV SJU MENNESKER:</strong> Politiet mener at to 19-åringer fra lokalmiljøet tente på dette huset, der alle sju beboerne kom seg ut i siste liten ved 01.50-tiden natt til 1. mai. I bakgrunnen skiflygingsbakken i Vikersund. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
HER SOV SJU MENNESKER: Politiet mener at to 19-åringer fra lokalmiljøet tente på dette huset, der alle sju beboerne kom seg ut i siste liten ved 01.50-tiden natt til 1. mai. I bakgrunnen skiflygingsbakken i Vikersund. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer

Mor i huset truet på livet for hasjtysting

Forsvarer til mordbrannsiktet 18-åring: - Han kjenner ikke noe til dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mor i huset som brant ned i Vikersund natt til 1. mai  ble truet på livet for at hun angivelig skal ha tystet til politiet om hasjrøyking.

Det opplyser forsvareren til en av de to unge mennene som er siktet for mordbrann, advokat Jan Arnfinn Arnesen, til Dagbladet.

Begge de siktede er født i 1994, er fra lokalmiljøet og bor noen kilometer unna brannstedet der et par i 40-årene, tre barn og to leieboere kom seg ut i siste liten ved 02-tiden på natta.

Politiadvokat Magnar Austerheim har tidligere bekreftet at det har kommet flere trusselbrev til denne adressen - seinest dagen før det brant og sju mennesker var i livsfare.

- Kjente ingen i huset Advokat Arnesens klient er 18 år gammel, den andre siktede 19 år.

Begge ble framstilt i Ringerike tingrett fredag ettermiddag med krav fra politiet om varetektsfengsling.

I ettermiddag fikk politiet i Nordre Buskerud medhold i at de to siktede skal varetektsfengsles i to uker med brev- og besøksforbud, melder NTB.

 VÅKNET 01.50 NATT TIL 1. MAI:  Alle de sju beboerne kom seg ut av det brennende huset i Vikersund. Foto: Ole Chr. Nordby, Eikerfoto.
VÅKNET 01.50 NATT TIL 1. MAI: Alle de sju beboerne kom seg ut av det brennende huset i Vikersund. Foto: Ole Chr. Nordby, Eikerfoto. Vis mer

- Min klient nekter enhver kjennskap til både brannstiftelse og trusler. Han har forklart at han var hjemme da det brant, og at han ikke kjenner noen som bor i huset, sier forsvareren.

Politiet vil fengsle 18-åringen i to uker.   Forsvareren krever at han blir løslatt.

Håndskrevet - Dersom retten kommer til fengsling i inntil to uker, har jeg sekundært anbefalt at han godtar det for å bli raskest mulig sjekket ut av saken.

- Han har avgitt skriftprøve og levert fra seg alt politiet har bedt om, som telefon, klær og sko, sier advokat Jan Arnfinn Arnesen, som har sett de skriftlige truslene.

- De var håndskrevet. Dersom politiet finner fram til den eller de som  har skrevet dette, er truslene kombinert med brannen meget alvorlige, sier advokaten.

Mordbrannpapargafen

• Straffelovens § 148, den såkalte mordbrannparagrafen, tas i bruk mot personer som har stiftet brann der «tap av menneskeliv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom lett kan forårsakes» eller medvirket til dette.
• Bestemmelsen har en minstestraff på to års fengsel og en øvre strafferamme på 21 år.

Kilde: Lovdata

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer