Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor kidnappet barna sine

På flukt med jenta og gutten, og politiet har etterlyst henne i hele Schengen-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet etterforsker nå bredt i jakten på moren som natt til søndag tok med seg barna, på tross av at hun er fradømt omsorgsretten for dem for to år siden. Kvinnen er etterlyst i hele Schengen-området.

Jenta (14) og gutten (8) var i helga på besøk hos mormoren i Bodø. Natt til søndag kom barnas mor, og tok med seg ungene. Det er ikke kommet fram opplysninger så langt som tyder på at de ble hentet med tvang. Det skal uansett ha gått så hardt inn på mormoren at hun første meldte fra til politiet søndag kveld.

- Vi har så langt ikke avhørt mormoren, sa Bjarte Walla, jourhavende jurist ved Salten politidistrikt, til Dagbladet.no ved 13.30-tida.

Ifølge Avisa Nordland skal moren ha sagt at ingen andre skulle få ha barna når hun ikke fikk ha omsorgen.

Kan ha dratt til Sverige

Det er lite som tyder på at hun har tatt med seg ungene fra Bodø med fly, men hun kan ha reist over grenseovergangen Graddis og inn i Sverige.

- Har dere vært i direktekontakt med svensk politi?

- Jeg vil ikke gå inn på hvilke etterforskningsskritt vi foretar oss, men vi jobber med opplysninger vi har fått inn for å finne dem, sier Walla.

Han vil heller ikke svare på om politiet har hentet ut kvinnens kontoopplysninger for å sjekke hennes bevegelsesmønster.

I tillegg til kvinnen er også en mann siktet for bortføringen av barna.

- Det er en person som ikke har noen familiær tilknytning til barna, sier politijuristen.

Jenta bor til daglig i et fosterhjem i Bodø, mens gutten bor hos faren.

JAKTER: Jourhavende jurist Bjarte Walla sier at politiet etterforsker bredt i jakten på moren som stakk av med ungene sine.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media