Mor knivstakk datter (11)

En 11 år gammel jente er alvorlig skadd etter å ha blitt stukket med kniv av sin mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ligger nå på Haukeland sykehus i Bergen. Hun er blitt operert for skade i rygg- og mageregionen etter å ha blitt stukket gjentatte ganger med kniv av sin mor, skriver VG. Jentas tilstand er ikke lenger livstruende. Jentas mor (27) ble straks pågrepet av politiet og er tatt hånd om av psykiatrisk legevakt.

Tragedien skjer bare et år etter at moren mistet sin syke sønn. Overfor VG er samboeren sterkt kritisk til hvordan kvinnen er blitt behandlet av norske myndigheter etter at kvinnens syke sønn ble nektet innreise. Han tror dette var med på å utløse gårdagens tragedie.

Kvinnen og hennes norske samboer møtte hverandre i 1994 da mannen reiste til Guyana i Sør-Amerika for å jobbe. Der traff han etter hvert den fem år yngre kvinnen, som hadde en datter fra før. I 1999 reiste han tilbake til Norge. Da var kvinnen gravid. Hun fødte en liten gutt.

Den norske samboeren startet prosessen med å få kvinnen og deres felles sønn til Norge, uten å lykkes.

På sykehuset ble det oppdaget at sønnen hadde hull i hjerteveggen. Dette er en rutineoperasjon i Norge, men kan være dødelig i et u-land. Gutten døde i fjor, 14 år gammel.

Gerd Fleischer i organisasjonen Selvhjelp har fulgt familien tett i over et år.

- Mennesker går til grunne i møte med UDI. I British Guinea ligger et dødtr barn begravet. I Norge en psykisk skadet kvinne og hennes alvorlig skadede datter, sier hun.

(Dagbladet.no)