Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor og baby overfalt

HONNINGSVÅG (Dagbladet): - Kan noen få oss ut av trusselmarerittet? I to år har Olaf Bulls familie blitt terrorisert av en mann midt i 20-åra. Mandag ble hans kone og sju måneder gamle datter angrepet på åpen gate av mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien føler seg maktesløs, men verken politi eller sosialvesen kan love hjelp eller beskyttelse.

I går ble mannen framstilt for varetektsfengsling ved forhørsretten i Hammerfest. Bulls kone har for tida fødselspermisjon, og var ute og spaserte med familiens sju måneder gamle datter da hun og barnet ble angrepet. Hun ble slått i ansiktet før hun og barnet klarte å flykte. Heldigvis slapp hun fra møtet med bare mindre skader, blant annet ei hoven leppe.

Hun har en ledende stilling ved Nordkapp sosialkontor, og voldsmannen har tidligere vært hennes klient.

Sterkt hat

- Mannen synes å ha opparbeidet et voldsomt hat mot sosialkontoret. Dette har utviklet seg til en alvorlig sak, sier politiinspektør Ernst Pettersen til Dagbladet.

For to år siden startet mannen sin utrettelige terror mot Honningsvåg-familien. Han har gjentatte ganger framsatt svært alvorlige trusler, deriblant drapstrusler. Han har også utøvd hærverk på familiens eiendom. Blant annet er dekkene på bilen ødelagt flere ganger. Nesten ukentlig har Bull, kona og de to barna fått føle mannens raseri.

Utallige ganger er han anmeldt, men familien føler likevel avmakt.

- De samler opp saker mot ham, føyer det til rullebladet, så havner han et par måneder i fengsel. Når han kommer ut, starter marerittet vårt på ny. Dette preger oss sterkt, og kan i verste fall ødelegge vår familie, sier Olaf Bull.

- Vi har måttet iverksette tiltak for å hindre ham i å ta seg inn i huset, sier han.

Han mener det er en skandale at det offentlige ikke er i stand til å ta seg av mannen, som han betegner som en «tikkende bombe».

- For to og et halvt år siden ble min mors søskenbarn knivstukket og drept i Troms. Gjerningsmannen var en psykiatrisk pasient som hjelpeapparatet hadde sviktet. Mannen som plager oss har voldelige tendenser. Han setter nå konkrete trusler ut i livet. Han er farlig, og åpenbart i psykisk ubalanse, men er ikke syk nok til å bli tvangsinnlagt ved en institusjon. Hvor sykt må et menneske bli før det reageres? Må det skje et drap? spør Bull.

Rådløse

- Jeg forstår familiens frustrasjon. Dette går på helsa løs. Men hva kan vi gjøre? Vi har tilbudt ham både psykiatrisk hjelp og opphold ved en fylkeskommunal klinikk for rusmisbrukere. Men begge deler er avslått, sjøl om han har behov for hjelp. Dermed finnes det ikke noe apparat for å håndtere situasjonen, hevder helse- og sosialsjef Bjørn Atle Hansen i Nordkapp.

Han forteller at mannen gjennom en flom av trusler skaper frykt også blant andre ansatte ved sosialkontoret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!