Mor og barn får endelig erstatning etter 20 års terrorregime i eget hjem

Oslo-mann (51) banket, kuttet, lugget og truet mor og fire barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 20 år, fra mai 1989 til september 2009, utsatte ektemannen og faren sin kone og sine små barn for grov vold og psykisk terror.

Både på deres forskjellige adresser i Oslo og på det som skulle være en koselig tur på danskebåten, holdt mannen sin familie i det retten beskriver som et terrorregime.

- XX har altså tvunget sin familie til å leve i det som må karakteriseres som et terrorregime. Retten finner det også bevist at han har truet med å drepe hustru og barn dersom de fortalte utenforstående om forholdene. Retten kan ikke se noen formildende omstendigheter i saken, heter det i dommen fra 2010, der den nå 51 år gamle mannen ble dømt til tre år og seks måneders fengsel.

Nå har omsider mor og barn vært til utredning for psykiske plager som følge av mishandlingen - og fått tilkjent oppreisning og menerstatning fra Kontoret for voldsoffererstatning.

Får to millioner De tre barna har mottatt til sammen 845 000,-, mens moren har mottatt 1 075 000,-.

- Hvordan går det med dem nå?

- De er alle svært preget av det terrorregimet de har levd under, og det er denne tapte livsutfoldelsen som blir kompensert økonomisk gjennom såkalt menerstatning, sier bistandsadvokat Eirik Teigstad i Osloadvokatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer