Mor og barn tilbake i Norge etter to år i Malaysia

Moren som bortførte sine to barn fra Norge til Malaysia, kom tilbake til Norge torsdag etter to år på rømmen fra barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kvinnen og barna skal ha landet på Gardermoen klokka 10.50, melder TV 2. Derfra går ferden videre til Trondheim der familien er hjemmehørende.

- Så vidt jeg vet vil det vil ikke skje noe spesielt når de ankommer hjembyen. Hun er ikke siktet for noe, så hun vil ikke bli pågrepet ved ankomst, sier kvinnens advokat Ola Andreas Thrana til NTB.

Thrana sier han vil treffe klienten fredag og følge opp saken videre. Han har ikke hatt løpende kontakt med kvinnen de siste dagene og kjenner ikke bakegrunnen til at hun har valgt å returnere til Norge.

Moren ble pågrepet av lokale myndigheter i Malaysia torsdag i forrige uke etter at hun hadde holdt seg skjult for norske myndigheter og barnas far siden februar 2016.

Etter en avgjørelse om at parets to barn skulle plasseres i fosterhjem, reiste den etnisk norske moren fra Norge til Malaysia som ikke har noen utleveringsavtale med Norge.

Trondheim kommune varslet torsdag ettermiddag at de ville holde en orientering om sakens utvikling torsdag kveld. Der vil rådmann Morten Wolden, kommunalsjef for barnevern Hilde Maaø Vikan, enhetsleder Cecilie Ellen Bakke og seniorrådgiver Lars Konrad Mostad være til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer