UTSATT FOR OVERGREP: En saudiarabisk diplomat er anklaget for å ha utsatt sine to hushjelper fra Nepal for gjentatte seksuelle overgrep over en lengre periode. Foto: REUTERS/Anindito Mukherjee/NTB Scanpix
UTSATT FOR OVERGREP: En saudiarabisk diplomat er anklaget for å ha utsatt sine to hushjelper fra Nepal for gjentatte seksuelle overgrep over en lengre periode. Foto: REUTERS/Anindito Mukherjee/NTB ScanpixVis mer

Mor og datter anklager diplomat for gruppevoldtekt og «unaturlig sex»

Påberoper seg immunitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En saudiarabisk diplomat er anklaget for å ha utsatt sine to hushjelper fra Nepal for gjentatte seksuelle overgrep over en lengre periode.

Det skriver en rekke utenlandske medier. Deriblant engelske The Guardian og rikskringkasteren BBC, samt indiske Express og Times of India.

De to kvinnene, en mor (44) og datter (20) fra landsbygda i Nepal, forteller at de ble utsatt for grusomme overgrep, og at de fryktet for sine liv ved flere anledninger.

- De siste fire månedene var som en forbannelse for oss. Det var så stygt ... vi trodde vi kom til å dø i det huset og at våre familier aldri ville finne likene våre, sa den 20 år gamle datteren.

- Voldtatt av 7-8 menn Kvinnene skal ha blitt lurt vekk fra Nepal med løfter om et godt betalt jobb i en av gulfstatene, men etter en kort periode i Jeddah i Saudi-Arabia ble de to flydd til Guragon utenfor den indiske hovedstaden Delhi der helvetet begynte.

- Noen dager ble vi voldtatt av 7-8 menn - alle fra Saudi-Arabia. Dersom vi gjorde motstand truet diplomaten og familien hans med å drepe oss og kaste likene våre i kloakken, er vitnesbyrdet fra den eldre kvinnen.

De forteller videre at de ble sultet og at diplomatens kone ikke løftet så mye som en finger for å hjelpe dem. I stedet skal hun ha banket dem opp.

- Vi ble tvunget til å gjøre alt husarbeidet fra morgen til kveld, og så ble vi utsatt for seksuelle overgrep. Vi ble ikke gitt skikkelig mat. Noen ganger måtte vi overleve på kjeks, brød og utvannet te, og vi fikk aldri forlate huset, sier de.

Påberoper seg immunitet Pågripelsen av diplomaten skjedde etter at politiet fikk et tips fra en lokal frivillig organisasjon som hadde mottatt informasjon om at kvinnene ble holdt fanget i leiligheten.

Politiet har nå startet en etterforskning for å avdekke omfanget av overgrepene, og hvorvidt det er hold i anklagene om voldtekt, gruppevoldtekt, «unaturlig sex» og bortføring.

Mange frykter dog at diplomaten som står anklaget for overgrepene skal slippe unna. Han har nemlig påberopt seg diplomatisk immunitet, og den saudiarabiske ambassaden benekter foreløpig anklagene.

Dermed kan ikke indisk politi foreta noen arrestasjon, og indiske myndigheter risikerer at han forsvinner tilbake til Saudi-Arabia uten at han blir straffet.

- Dette samsvarer ikke med de fakta vi har i saken, heter det i en uttalelse fra ambassaden.

De to kvinnene fra Nepal reiste hjem til hjemlandet onsdag kveld.