Corona

Mor og datter døde av corona: - Knust

Plutselig ble livet snudd på hodet for nord-irske Kevin McAllister.

MISTET FAMILIE: Kevin McAllister mistet dattera Sammie-Jo Forde til corona. Datteras mor og McAllisters ekskone mistet også livet på grunn av viruset. Foto: Privat
MISTET FAMILIE: Kevin McAllister mistet dattera Sammie-Jo Forde til corona. Datteras mor og McAllisters ekskone mistet også livet på grunn av viruset. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

En mor og datter døde bare noen dager etter hverandre på et sykehus i Nord-Irland etter at begge kvinnene ble smittet av coronaviruset, skriver BBC.

Sammie-Jo Forde, som var 32, døde på Ulster sykehus i utkanten av østlige Belfast forrige lørdag. Hun hadde blitt behandlet på samme avdeling som og to senger unna mora Heather Maddern, som døde 31. august.

- Min beste venn

Kevin McAllister sier til The Nolan Show på BBC at ingen av dem var vaksinert. Han er knust over dødsfallene.

- Dette har nettopp ødelagt verdenen min, sier Kevin i programmet.

- Jeg mista dattera, min beste venn. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle begrave dattera mi.

LONGCOVID: Hilde Demroen (45) og sønnen hennes Edwin (6) fikk påvist coronaviruset i slutten av mars i år. Begge to er fortsatt preget. REPORTER: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet. VIDEO: Kristin Svorte. Vis mer

Mor til fire

Heather Maddern døde noen dager før sin eldste datter. Etter at hun og Kevin gikk fra hverandre, giftet Heather seg på nytt og fikk fire barn, hvorav den eldste er 13 år, skriver BBC.

Både mor og datter jobbet sammen i helsevesenet i Groomsport i Nord-Irland, og ifølge Kevin var Heather og Sammi-Jo veldig gode venner.

- De jobbet sammen, de bodde sammen, og de døde sammen, sier han.

Ingen av de to døde hadde tatt coronavaksinen, og Kevin sier i radioprogrammet at han ikke kan begripe hvorfor de sa nei til å la seg vaksinere.

- De jobbet med å hjelpe andre mennesker, men klarte ikke å redde seg selv, sier han.

Kevin avslutter med å oppfordre alle til å vaksinere seg.

I skrivende stund er det registrert 7,47 millioner smittetilfeller av coronaviruset og 135 000 dødsfall i Storbritannia, ifølge Johns Hopkins Hospital.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer