Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor og datter døde etter frontkollisjon i Volda

En 29 år gammel kvinne døde på sykehus etter en frontkollisjon i Volda søndag. Den 62 år gamle moren hennes omkom på stedet.

FRONTKOLLISJON: Frontkollisjonen på Volda søndag har foreløpig krevd to liv, opplyser politiet. Ytterligere én person ligger på sykehus med alvorlige skader. Foto: Svein Aam / Møre-Nytt / NTB scanpix
FRONTKOLLISJON: Frontkollisjonen på Volda søndag har foreløpig krevd to liv, opplyser politiet. Ytterligere én person ligger på sykehus med alvorlige skader. Foto: Svein Aam / Møre-Nytt / NTB scanpix Vis mer

Det opplyser Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

De frigir også navnene på de to omkomne:

Det var 62 år gamle Laila Finnøy som omkom på stedet. Datteren, 29 år gamle Ida Finnøy Myhren, døde på Haukeland universitetssjukehus mandag ettermiddag.

En kvinne ligger fortsatt alvorlig skadd på sykehuset i Ålesund. Hun er datteren og søsteren til de to omkomne. Situasjonen for de andre som var involvert i ulykka er uendret, ifølge politiet.

ELG: E18 er delvis stengt ved Lierskogen i retning Oslo. Årsaken er en viltpåkjørsel. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Sju involverte

Det var klokka 09.03 søndag morgen at Møre og Romsdal politidistrikt fikk melding om en frontkollisjon på E39 i Austefjorden i Volda.

- Det var til sammen sju personer i de to kjøretøyene som kolliderte, om lag 200 meter sør for Domfosstunnellen, het det i en pressemelding.

Det er foreløpig ukjent hva som forårsaket frontkollisjonen. Politiet driver fortsatt med teknisk og taktisk etterforskning i saken, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i pressemeldingen tirsdag.

Advarte mot glatte kjøreforhold

Politiet gikk imidlertid ut etter frontkollisjonen og advarte mot «svært» glatte kjøreforhold på stedet. Siden klokka 08.00 søndag morgen til 15.00 søndag ettermiddag hadde Møre og Romsdal politidistrikt registrert fem-seks trafikkulykker i distriktet.

- Det er svært glatte veibaner i distriktet, og vi advarer alle som skal ut i trafikken i dag mot de krevende kjøreforholdene, sa operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Tor André Gram Franck, til Dagbladet.

De involvertes pårørende er blitt varslet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media