Mor og datter gravd fram fra raset

Tilstanden er kritisk til den 28 år gamle moren og hennes fire år gamle datter fra Fana i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren og datteren kjemper nå for livet på Haukeland Universitetssykehus.

- De er alvorlig skadet og tilstanden deres er kritisk, opplyser informasjonsdirektør Mona Høgli ved sykehuset til Dagbladet.no.

De to ble liggende under massene etter skredet og fikk alvorlige skader på grunn av oksygenmangel. Både moren og datteren får nå intensivmedisinsk behandling.

- Resten av familien er lettere skadd, sier Høgli.

Til sammen ti personer er brakt inn til Haukeland Universitetssykehus etter rasulykken i Fana natt til onsdag. En person er død, to er kritisk skadd, en alvorlig skadd, mens de andre har lettere skader. 

Innesperret 

Rundt 120 mennesker er innesperret i rasområdet. De må nemlig passere rasstedet for å komme vekk, og før de kan gjøre det må politiet være sikre på at det ikke kommer flere ras.

Operasjonsleder Per Styegler ved Hordaland politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet.no at flere mennesker foreløpig ikke kommer ut av området.

GRAVD FRAM FRA RASET:  Mor og datter ble funnet under jordmassene og ligger nå kritisk skadd på Haukeland sykehus. Foto: SCANPIX
GRAVD FRAM FRA RASET: Mor og datter ble funnet under jordmassene og ligger nå kritisk skadd på Haukeland sykehus. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi må spyle fjellsiden for å gjøre veien klar. Et helikopter flyr nå over rasstedet og slipper ned vannposer, sier han.