Mor og datter har i 71 år trodd at den andre var død. Men i alle år har de levd på hvert sitt sted

I helga ble de gjenforent.

ALBUMET: Den 91 år gamle kvinnen studerer fotoalbumet med bilder av hennes tyske kjæreste, datteren Margot - og henne selv, rett etter at barnet var kommet til verden - men før Margot ble tatt fra sin mor og innlevert på et barnehjem.  91-åringen møtte i helga sin datter for første gang på 71 år - men hun ønsket ikke å bli fotografert, slik at hun blir gjenkjent på sine italienske hjemtrakter.  Foto: International Tracing Senter
ALBUMET: Den 91 år gamle kvinnen studerer fotoalbumet med bilder av hennes tyske kjæreste, datteren Margot - og henne selv, rett etter at barnet var kommet til verden - men før Margot ble tatt fra sin mor og innlevert på et barnehjem. 91-åringen møtte i helga sin datter for første gang på 71 år - men hun ønsket ikke å bli fotografert, slik at hun blir gjenkjent på sine italienske hjemtrakter. Foto: International Tracing Senter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Det ble et rørende møte mellom mor og datter - som ikke hadde sett hverandre siden oktober 1944.

Ei 19 år gamle jente fra småbyen Novellara i Nord-Italia ble under krigen sendt til Frankfurt som tvangsarbeider. Selv om hun var innkvartert i en arbeidsleir, greide den italienske kvinnen å stifte bekjentskap med en lokal mann - Margot Bachmanns far. 

Paret fikk i oktober 1944 et barn sammen.

Nazimyndighetene besluttet imidlertid å ta foreldreretten fra mora og plassere barnet på en institusjon. Et halvt år senere var krigen slutt og den italienske kvinnen ble etter hvert sendt hjem. 

Hun forteller nå at hun - da hun dro - hadde vært overbevist om at både Margot og barnefaren var omkommet i løpet av krigens siste dager. Derfor hadde hun aldri senere forsøkt å oppspore dem.  Hun visste heller ikke at hun hadde fått barn med en mann som allerede var gift.

Hos pappa Etter at hun selv var reist fra Tyskland, fikk barnefaren nyss om at datteren hans befant seg på et barnehjem i byen. Han tok til seg sin egen datter, og lot henne vokse opp sammen med hennes syv yngre halvsøsken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer