Mor og datter så to menn langs veien like ved mulig drapsåsted: - Det er veldig ekkelt, det pleier ikke gå folk her

Nå skal de fortelle politiet hva de så.

SKAL SI IFRA: Mamma Inger-Marie skal fortelle politiet hva hun så onsdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKAL SI IFRA: Mamma Inger-Marie skal fortelle politiet hva hun så onsdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRBYGDA (Dagbladet): Mia og moren Inger-Marie Johansen så to mistenkelige personer kvelden før det ble funnet det som trolig er et lik i et bål like ved Sørbygda i Øyer.

- Det var to utlendinger som drev og pekte rundt seg. Den ene pekte opp og den andre ned, men så ikke ut som vanlige turister eller turgåere, sier Inger-Marie Johansen.

- Skvatt Dagbladet møter familien hjemme på gården i Sørbygda. De er blant de aller nærmeste naboene til turstien der det torsdag formiddag ble funnet det politiet tror er likrester.

- Det er utrolig ekkelt. Jeg liker ikke det her, sier Johansen.

Hun forteller at de to mannspersonene ikke snakket norsk.

Datteren, Mia Johansen Stub Rud, pleier å jogge langs turstien der krimteknikerne nå finkjemmer bålplassen og området rundt.

- Jeg skvatt da jeg hørte hva som hadde skjedd. Det pleier ikke være andre enn rulleskigåere langs den veien, sier hun.

- Det er jo en plass der man føler seg ganske trygg, men dette er veldig ekkelt, sier hun til Dagbladet.

- Veldig, veldig rart Seint i går kveld kjente de en sterkt lukt i området.

 - FUNN AV LIKRESTER:  Likrester er funnet i et bål ved Sørbygda i Øyer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
- FUNN AV LIKRESTER: Likrester er funnet i et bål ved Sørbygda i Øyer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

- Vi tenkte med en gang at det lukta utrolig rart. Som skråtobakk, men ikke ordentlig. Men det luktet veldig, veldig rart, sier Stub Rud.

Moren forteller at det har vært flere som har vært innom gården for å spørre om jobb i sommer.

- Jeg trodde kanskje det var det disse to også skulle. Men de kom aldri hit, de bare var på veien like nedenfor huset vårt, sier hun.

Har dere snakket med politiet om det dere så?

- Nei, men flere har sagt til meg at jeg bør det. Det er jo ikke sikkert det har noe med saken å gjøre, men jeg må nok melde det for politiet nå, sier moren.

- De to gikk til fots. Den ene hadde på seg lyse bukser, den andre mørke bukser. Begge hadde på seg genser, det så ikke ut som de var ute og gikk tur. I alle fall er ikke denne hovedveien et sted der folk pleier å gå tur, sier hun.

- Fått mange tips Politiet oppfordrer folk som sitter med informasjon til å melde ifra til dem.

- Vi er interessert i alle opplysninger som kan si noe om dette, som kan bidra til å opplyse saken, sier Olav Sørby i Gudbrandsdalen-politiet til Dagbladet.

 - MISTENKELIGE PERSONER:   Mia Johansen Stub Rud og moren Inger-Marie Johansen la merke til to  personer onsdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
- MISTENKELIGE PERSONER: Mia Johansen Stub Rud og moren Inger-Marie Johansen la merke til to personer onsdag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

- Vi kan ikke gå ut med hva vi konkret gjør i forhold til etterforskningen. Men vi har mottat tips og informasjon. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange tips, sier han.

Blir det aktuelt å gå fra dør til dør og høre om naboer kan ha sett noe?

- Vi har lagt opp et løp i forholdt til hvem som skal oppsøkes og ikke, men vi går ikke ut med det. Vi oppfordrer også folk til å si ifra, sier han. Akkurat hva vi gjør ikke kan jeg rett og slett ikke si nå, sier han.

- EKKELT: Mor og datter sier det er ekkelt å vite at det er funnet likrester bare et lite stykke unna huset deres. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- EKKELT: Mor og datter sier det er ekkelt å vite at det er funnet likrester bare et lite stykke unna huset deres. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer