Mor og datter takker politiet med blomster og ballonger

NEW YORK (Dagbladet): USA puster lettet ut. Menneskene i Washington-området kunne for første gang på lang tid dra på shoppingtur uten frykt for å bli snikskytterens neste offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Theresa Leven Dusky og hennes tre år gamle Sarah er representativ for takksigelsene som nå rettes mot politiet i Montgomery County. Mor og datter dro til politistasjonen med blomster og ballonger.

Avisene var i går fulle av intervjuer med folk som fortalte hvor glade de var for at politiet hadde pågrepet to personer. En kvinne mente at gårsdagen var en strålende dag, selv om himmelen var overskyet.

I Washington-området sitter nå barna igjen trygt på skolebussen, og en talskvinne for skolene i Montgomery County sier følgende om følelsen mange nå sitter med:

- I dag feirer vi, og det er en fredelig feiring. Bakgrunnen er så grusom at det ikke finnes noen grunn til å juble.

Søsteren til et av ofrene mener at hun har fått en viss fred etter arrestasjonene. De pårørende har vært i møte med politiet i Montgomery County, og en av dem sa at han følte fred i går.

Lettelse er den sinnstilstanden de fleste befinner seg i. Parkeringsplasser og shoppingsentrene har vært tomme, men nå er folk tilbake. Å dra på shoppingtur et er ikke lenger forbundet med fare.

Noen er likevel fortsatt redde. De frykter såkalte copy cats, mennesker som tar etter kriminelle menneskers handlinger.