Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor og døtre på flukt

BRYN MAWR, PENNSYLVANIA(Dagbladet): Mangemillionæren Bipin Shah(58) frister med 15 millioner kroner i dusør til den som klarer å oppspore de to bortførte døtrene hans. Alle spor peker nå mot Norge og østlandsområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et drøyt år siden forsvant ex-kona Ellen med døtrene på sju og ni år.

Den styrtrike amerikaneren har skaffet seg 134 dusørjegere som jager de tre fra land til land.

- Viktige spor viser til Norge, sier Bipin Shah som har fulgt spor tvers over USA, til Australia, Frankrike, Sveits, Tyskland, Sverige og nå Norge.

- Vi har oppsporet en rekke telefonsamtaler hun har hatt til Norge. To svenske dusørjegere er i full gang i Sverige. Nå venter jeg viktige telefoner fra Norge. Jeg tror jeg skal finne dem før jul, sier Shah.

Shah har utskrift av to års samtaler som eks-kona Ellen tok før hun forsvant med døtrene i 1997. Han gikk rettens vei og fikk utskriftene.
- Hennes andre ektemann var av norsk avstamning. Vi er overbevist om at Norge er et viktig spor, forteller Shah etter at han har parkert sin mørkegrønne jaguar cabriolet, den ene av to, i garasjen hjemme i velstående Bryn Mawr utenfor Philadelphia.

Krigsrommet


Herfra arbeider han 24 timer i døgnet for å oppspore døtrene.
I fjor hadde han tilsammen 40 privatdetektiver i sving, nå er det bare fire. I tillegg kommer informasjonsfolk, advokater og dusørjegerne som bare øker i antall.
Spisestua er blitt «krigsrommet», eller arbeidsrommet som han foretrekker å kalle det. På bordet ligger det et hav av bilder, artikler, brev, kort og tegninger.
Et privat jetfly står klar til å lette den dagen Shah får telefonen som bekrefter at døtrene er funnet.

Sammen med barnepiken Helen, et lass leker og klær, advokater og folk fra det amerikanske utenriksdepartementet vil han selv banke på døra og ta hånd om sine barn. Forteller han.
Shah er tilkjent foreldreretten og det er utstedt arrestordre på ex-kona Ellen T.Dever-Shah for et år siden. Hun er etterlyst av FBI, og på dusørplakatene er fotografier av jentene og deres personalia gjengitt.

Skadelig jakt


- Hva utsetter du barna dine for når de jages på denne måten, Mr. Shah?
- Jeg vet verden er full av galninger og har tatt mine forholdsregler. Forutsetningen for å få en eneste dollar er at jeg skal ha gode bevis. Ingen får krumme et hår på Ellens eller barnas hode. De skal ikke skremmes. Dusørjegerne skal bare vokte huset hvor de befinner seg til jeg kommer.
- Har du tenkt på at selve jakten kan være skadelig for barna. Kunne du ikke gitt dem fred til å finne deg når de blir større?
- Ville du slutte å lete etter barna dine hvis de forsvant? Hvordan ville du forklare det når de fant deg igjen som voksne? Barna skal hjem. De trenger kanskje psykiatrisk behandling, men første og fremst en unskyldning for at voksne kan være så grusomme. Vi er alle tapere i denne saken. Særlig barna, sier Shah. Han gråter..

PR-apparat


I løpet av året som er gått har Bipin Shah prydet forsiden på det amerikanske ukemagasinet Time. Han har vært hovedpersonen i tv-reportasjer i USA og i presseoppslag i Sveits, Belgia, Tyskland og Australia.
Så langt har jakten på barna kostet Shah snart ti millioner kroner.
- Jeg regner med at det vil koste meg nesten 40 millioner kroner tilsammen, sier mannen som kom til USA som 19-åring med 93 dollar i lomma. Han var 42 år da han traff den 26 år gamle Ellen.
Bak den feite dusøren, menneskejakten og den fanatiske iveren skjuler det seg en trist historie om to mennesker med hver sin versjon av et ekteskapsbrudd.
Dagbladet har bare Bipin Shahs versjon. Eks-kona Ellen er det ingen som kan nå, men ifølge Time har hun anklaget ham for seksuell og fysisk mishandling, for å være en sjalu ektemann som hun måtte rømme fra for å berge livet.
Informasjonen kommer fra Faye Yager i Atlanta, som hjelper kvinner med å skifte identitet og rømme fra voldelige ektemenn.
Shah har aldri blitt anklaget for mishandling av sine barn.

<B>UTLOVER BELØNNING:</B> Mangemillionæren Bipin Shah har hyret et kobbel av privatdetektiver og dusørjegere til å finne eks-kona og de to døtrene.<br>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling