Mor og døtre på flukt

BRYN MAWR, PENNSYLVANIA(Dagbladet): Mangemillionæren Bipin Shah(58) frister med 15 millioner kroner i dusør til den som klarer å oppspore de to bortførte døtrene hans. Alle spor peker nå mot Norge og østlandsområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For et drøyt år siden forsvant ex-kona Ellen med døtrene på sju og ni år.

Den styrtrike amerikaneren har skaffet seg 134 dusørjegere som jager de tre fra land til land.

- Viktige spor viser til Norge, sier Bipin Shah som har fulgt spor tvers over USA, til Australia, Frankrike, Sveits, Tyskland, Sverige og nå Norge.

- Vi har oppsporet en rekke telefonsamtaler hun har hatt til Norge. To svenske dusørjegere er i full gang i Sverige. Nå venter jeg viktige telefoner fra Norge. Jeg tror jeg skal finne dem før jul, sier Shah.

Shah har utskrift av to års samtaler som eks-kona Ellen tok før hun forsvant med døtrene i 1997. Han gikk rettens vei og fikk utskriftene. - Hennes andre ektemann var av norsk avstamning. Vi er overbevist om at Norge er et viktig spor, forteller Shah etter at han har parkert sin mørkegrønne jaguar cabriolet, den ene av to, i garasjen hjemme i velstående Bryn Mawr utenfor Philadelphia.

Krigsrommet

Herfra arbeider han 24 timer i døgnet for å oppspore døtrene. I fjor hadde han tilsammen 40 privatdetektiver i sving, nå er det bare fire. I tillegg kommer informasjonsfolk, advokater og dusørjegerne som bare øker i antall.Spisestua er blitt «krigsrommet», eller arbeidsrommet som han foretrekker å kalle det. På bordet ligger det et hav av bilder, artikler, brev, kort og tegninger. Et privat jetfly står klar til å lette den dagen Shah får telefonen som bekrefter at døtrene er funnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer