Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor og far siktet for babyvold. Jenta har fått cerebral parese og har mistet synet

Politiet tror ikke på foreldrenes forklaringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den fire uker gamle jenta som ble lagt inn på barneintensiven på Ullevål sykehus etter at foreldrene kom med det lille barnet til legevakta 7. januar i år, er utenfor livsfare, men får trolig varige skader.

Helsevesenet kontaktet politiet som mener moren, faren eller begge har utsatt barnet for grov mishandling. Begge er varetektsfengslet og nekter straffskyld.

- Barnet er utenfor livsfare. Det skal gjøres noen tester, men hun blir trolig skrevet ut fra sykehus i løpet av et par dager. Jenta har fått cerebral parese og hun har ikke fått tilbake synet igjen. Det kan endre seg, men hun får varige mén som følge av dette, sier politiinspektør Beate Brinch Sand i Oslo-politiet til Dagbladet.

Ifølge Cerebral parese-foreningen er Cerebral parese en paraplybetegnelse på en gruppe tilstander som kjennetegnes av endret bevegelse og/eller stilling, og motorisk funksjon, og som skal være forårsaket av en skade i den umodne hjerne.

Endret forklaring Politiet mistenker at at en eller begge foreldrene har mishandlet barnet og påført jenta skadene.

- Det er det etterforskningen skal finne ut av, sier Sand.

Barnevernet har tatt over omsorgen av barnet og det vil bli funnet et tilrettelagt beredskapshjem for henne.

- PRIORITERT SAK: Politiinspektør Beate Brinch Sand er påtaleansvarlig i Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet. Hun sier babyvold-saken der foreldrene er siktet for grov mishandling av deres nyfødte datter er en høyt prioritert sak. Jenta er utenfor livsfare, men får varige mén etter skadene hun har fått. Foto: Privat
- PRIORITERT SAK: Politiinspektør Beate Brinch Sand er påtaleansvarlig i Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet. Hun sier babyvold-saken der foreldrene er siktet for grov mishandling av deres nyfødte datter er en høyt prioritert sak. Jenta er utenfor livsfare, men får varige mén etter skadene hun har fått. Foto: Privat Vis mer

Moren forklarte først at hun hadde dultet borti datteren med albuen, men endret senere forklaring. Politiet ønsker ikke å kommentere hva den endrede forklaringen går ut på. Om det handler om hendelsesforløpet eller noe annet. Etter det Dagbladet forstår endrer ikke den nye forklaringen saken for politiets del.

- Avvik Dagbladet har ikke kommet i kontakt med morens forsvarer, advokat Marijana Lociz. Dagbladet har heller ikke klart å komme i kontakt med farens forsvarer, advokatfullmektig Julia Ringvik Bennin. Mannen ble forsøkt avhørt denne uka, men da benyttet han retten til å ikke forklare seg, opplyser Sand.

- Vi håper å få gjennomført nytt avhør med far før varetektsperioden utløper 5. februar, sier Sand.

Politiet har tidligere uttalt at det er betydelig avvik mellom forklaringene til mor og far.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media