- Mor og fem barn kraftig traumatisert etter fire uker i Syria

Far siktet for frihetsberøvelse.

TRAUMATISERT: - Det er en veldig traumatisert mor og barneflokk etter det som har skjedd de siste fire ukene, sier advokat Vidar Helgheim til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones
TRAUMATISERT: - Det er en veldig traumatisert mor og barneflokk etter det som har skjedd de siste fire ukene, sier advokat Vidar Helgheim til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en veldig traumatisert mor og barneflokk etter det som har skjedd de siste fire ukene, sier advokat Vidar Helgheim til Dagbladet.

Han representerer moren og de fem barna som ble tatt med av sin far og mann til Syria. Moren trodde de skulle på ferie til Tyrkia, men faren - som er kjent av norske myndigheter som islamist - tok familien med til Syria.

Dagbladet fortalte i formiddag at familien på sju kom hjem til Norge i går. Moren kontaktet norske myndigheter om hjelp, men familien kom seg ut for egen hjelp. Barna er fra ett til åtte år.

- Det er tragisk. Nå må de få den behandlingen de skal, sier Helgheim.

Siktet Lensmannen i kommunen der familien er hjemmehørende opplyser til Dagbladet at faren allerede for flere uker siden ble siktet for frihetsberøvelse.

- Ektemannen ble tidlig siktet for frihetsberøvelse, og den siktelsen står ved lag. Det var en nærstående i familien hennes som kontaktet oss og var engstelig for hvor de hadde reist. Først ble de etterlyst internasjonalt med henblikk på å finne ut hvor de oppholdt seg. Nokså umiddelbart etter at vi fant ut at de var i Syria ble han siktet for frihetsberøvelse, sier lensmannen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer