Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor og sønn i den møtende bilen: - Vi fikk helt sjokk

Det som møtte dem da de kom ut av tunnelen var en buss i full fart. - Det var nesten som den sniddet meg, sier føreren i den møtende bilen.

FARLIG: En mann fra Bærum tok opp telefonen for å filme da en buss i rute tok en livsfarlig forbikjøring. Video: Tipser Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 44 år gammel mora skulle hente den 17 år gamle sønnen sin på togstasjonen i Bærum på onsdag. Det som møtte dem i andre enden av en tunnel var en buss i full fart mot dem i deres kjørefelt.

- Det var nesten som han sniddet meg. Det var flaks at ikke speilet røyk, sier den sjokkerte kvinnen fra Bærum til Dagbladet, som ønsker å være anonym.

Se video av hendelsen øverst i saken.

- Vi fikk helt sjokk begge to. Det var utrolig skremmende. Jeg er veldig glad for at sønnen min ikke øvelseskjørte på vei hjem slik han ofte gjør, legger hun til.

Det eneste hun tenkte på var å få bilen lengst mulig ut av kjørebanen og bremse opp.

- Når jeg ser videoen i ettertid blir jeg nesten litt kvalm av hvor nærme den var, sier hun.

«Hva fader skjedde?»

17-åringen som var i bilen sammen med mora var også preget av hendelsen, og skal hele veien hjem ha sagt «hva fader skjedde?».

- Alt skjedde så fort. Etterpå tenkte jeg at jeg burde meldt det inn, men da hadde jeg ingen informasjon om registreringsnummer eller type buss, så jeg tenkte jeg ikke kom til å bli trodd, sier mora.

På bilturen hjem etter hendelsen snakket de sammen om hva som kunne være årsaken til noe slikt. Tanker som at bussen kunne vært stjålet kom opp.

- Uansett hva som har skjedd så skal du ikke oppføre deg slik i trafikken. Og hvert fall ikke som yrkessjåfør med ansvar for passasjerer og andre. Provokasjon er ikke noen unnskyldning for å oppføre seg sånn, sier den skremte mora.

Bor i nærheten

Kvinnen kjenner godt til krysset hvor det skal ha oppstått en provoserende situasjon mellom han som filmet hendelsen og en bussjåfør.

- Busslommen ligger omtrent i et lyskryss, så det er en problematikk jeg ser daglig, sier hun.

Kvinnen mener det må holdningsendringer til blant bussjåførene i hele kommunen, og påpeker at hun har hatt flere uheldige situasjoner med bussjåfører både som passasjer og bilist.

- Vi vet at med så mange bussjåfører som vi har, kan det oppstå situasjoner. Vi er en bedrift som fokuserer mye på holdninger. Vi jobber mye med å holde kurs, samt å oppfølge sjåførene jevnlig, sier Per Nilsen, regionsdirektør i Nettbuss for Oslo og Akershus, om disse påstandene.

Han legger til:

- Sånn sett er jeg hundre prosent enig at vi skal ha fokus på det, men enkelttilfeller vil alltid kunne skje. Dette er et avvik fra det vi står for. Denne type atferd er et veldig godt eksempel på slik vi ikke skal gjøre.

Hele Norges coronakart