Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor og sønn omkom i brann

STAVANGER (Dagbladet): Den rundt 80 år gamle pleietrengende moren og hennes 52 år gamle uføretrygdede sønn omkom da det brøt ut brann i en enebolig på Hundvåg i Stavanger i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Farens tilstand var i går kveld kritisk ustabil.

Det var morens hjemmehjelp som i går først fikk melding om dramaet som utspilte seg i den om lag 40 år gamle eneboligen på øya Hundvåg i Stavanger i går ettermiddag.

Nabo Per Tendenes forteller at hjemmesykepleieren fikk beskjed via trygghetsalarmen.

- Hun kom bort til oss og fortalte at det brant. Vi fikk ringt brannvesenet, som kom fort, sier Tendenes.

To røykdykkere fikk berget ut den over 80 år gamle faren, som straks ble fraktet med ambulanse til Sentralsykehuset i Rogaland.

Døde i stua

Røykdykkerne fikk beskjed om at det befant seg to andre i huset, i andre etasje. De gikk straks opp for å lete, men fant ikke moren og sønnen.

Mor og sønn befant seg trolig i stua, der de ble funnet omkommet.

Brannen, som trolig startet i kjøkkenet, utviklet seg svært raskt, forteller brigadesjef Arild Aasland i Stavanger brannvesen.

- Det oppsto full overtenning i huset mens de to først ankomne røykdykkerne var inne. Huset var kledd med plastkledning, som brenner lett, sier Aasland.

Uføretrygdet

Den 52 år gamle sønnen som omkom i brannen hadde ifølge naboene vært uføretrygdet hele sitt voksne liv. I det siste skal han dessuten ha brukt gåstol eller rullestol for å utføre ærend, ifølge naboene. Huset har vært i familiens eie helt siden det ble bygd på slutten av femtitallet, forteller naboer Dagbladet snakket med i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!