Mor og sønn siktet for drap

Politiet tror begge står bak drapet på en kvinne i Kristiansand i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/KRISTIANSAND (Dagbladet.no): En 58 år gammel kvinne og den 37 år gamle sønnen sitter i avhør etter drapet på en 49 år gammel kvinne i Kristiansand. Politiet fikk melding om drapet klokka 02.58 i natt. Da de kom fram til 58-åringens leilighet i Setesdalveien var 49-åringen allerede død.

De to siktede hadde først status som vitner, men i dag tidlig ble de siktet for forsettelig drap eller medvirkning til forsettelig drap.

Var kjærester

- Mannen hadde et kjæresteforhold til den drepte kvinnen. Han er godt kjent av politiet fra før, blant annet for vold, sier politiinspektør Jostein Johannessen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Både den drepte og de to siktede skal ifølge politiet tilhøre et belastet miljø i Kristiansand. Ifølge en nabo skal den drapssiktede mannen ha oppført seg krakilsk tidligere på kvelden, og tok kvelertak på en nabo.

Politiet ønsker så langt ikke å si noe konkret om hvordan kvinnen ble drept, men har gjennomført tekniske undersøkelser på å stedet i løpet av natta. Begge de siktede skal bære preg av å ha vært i et slagsmål.

- Det ble brukt stump vold. Men jeg vil ikke kommentere om det ble brukt slagvåpen, sier Johannessen.

Varetekt

Det var en av de siktede som selv meldte fra om drapet. Politiet vil ikke si om det var andre personer i leiligheten på drapstidspunktet. De vil heller ikke opplyse om naboer har hært bråk fra leiligheten i løpet av natta.

- De siktede blir avhørt i løpet av dagen. Vi skal ta stilling til om de skal framstilles for fengsling. Det vil i så fall skje i morgen, sier Johannessen til Dagbladet.no.

DREPT: Den 49 år gamle kvinne ble drept i huset i bakgrunnen. Her fraktes den drepte bort fra åstedet.
SPORJAKT: Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser i leiligheten.