Mor og sønn stoppet med 44 kilo hasj i bilen

Hevdet de skulle besøke slektninger i Oslo.

STORBESLAG: De to belgiske statsborgerne som ble stoppet av tollere i Østfold hevdet de skulle på femiliebesøk i Oslo. I bilen ble det funnet 40 pakker med hasj. Foto: Tollvesenet
STORBESLAG: De to belgiske statsborgerne som ble stoppet av tollere i Østfold hevdet de skulle på femiliebesøk i Oslo. I bilen ble det funnet 40 pakker med hasj. Foto: TollvesenetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 28 år gammel belgisk statsborger og hans mor (54) hevdet de skulle besøke slektninger i Oslo da de ble stoppet av tollere på Ørje i Østfold, opplyser Toll- og avgiftsdirektoratet.

Tollerne mistenkte smugling og valgte å bruke en narkotikahund i en utvidet kontroll. Hunden "Hatrick" undersøkte bilen og markerte for funn av narkotika flere steder, før bilen ble skannet.

- Tollerne reagerte på at sjåføren virket litt urolig, så det ble besluttet å ta personer og bil inn for nærmere kontroll, sier kontorsjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollkontor til Smaalenene.

Hele 40 pakker med hasj ble funnet i gulvet foran begge framsetene. Ifølge avisa har beslaget en estimert gateverdi på opp mot 4,5 millioner kroner.

- Manuell kontroll avdekket hasjpakker i gulvet foran begge framseter. I alt ble det funnet 40 pakker med hasj, med en total vekt på 44,72 kilo, sier Gundelsby til avisa.

Tollbeslaget er veid til 44,7 kilo med hasj. Østfold politidistrikt ble kontaktet og politiet overtok ansvaret for de mistenkte smuglerne og narkotikaen.

MILLIONBESLAG: Beslaget har en stimert gateverdi på opp mot 4,5 millioner kroner. Foto: Tollvesenet
MILLIONBESLAG: Beslaget har en stimert gateverdi på opp mot 4,5 millioner kroner. Foto: Tollvesenet Vis mer