Mor og to barn fryktes omkommet

Kommunal leilighet i Hasvik helt utbrent. Naboer berget seg ut ved 04.30-tiden. Bekjent forteller at røykvarsleren ikke skal ha fungert.

FRYKTET OMKOMMET: Her i en kommunal bolig i Hasvik er en mor og to barn fryktet omkommet. Foto: Geir Adelsten Iversen
FRYKTET OMKOMMET: Her i en kommunal bolig i Hasvik er en mor og to barn fryktet omkommet. Foto: Geir Adelsten IversenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Tre personer er savnet og fryktes omkommet etter en boligbrann i Hasvik i Finnmark i natt.

Politi og brannvesen fikk melding om brannen ved 04.30-tiden i tettstedet Hasvik i Hasvik kommune.

- De tre savnede er en familie på tre. Det er vitneopplysninger som peker mot at de tre var hjemme og at de ikke har kommet seg ut. Vi frykter at de har omkommet, opplyser operasjonsleder Andreas Haugaasen ved Vestfinnmark politidistrikt i Hammerfest til Dagbladet ved 07-tiden.

Haugaasen bekrefter overfor NRK Dagsnytt at det er en mor og hennes to barn som frykets omkommet.

Den kraftige brannen oppsto i en kommunal bolig med to leiligheter.

Naboer berget seg ut
- Beboerne i den andre leiligheten var også hjemme, men de har kommet seg uskadd ut. Vi har pratet med dem. Leiligheten der de tre fryktes omkommet er nærmest totalskadd, sier operasjonsleder Haugaasen.

Også beboere på helsesenteret rett i nabolaget ble evakuert i natt av sikkerhetshensyn, men verken folk eller helsesenteret er skadd.

Det var naboer som oppdaget åpne flammer i natt og slo alarm.

Både brannmannskaper og politiet jobber på stedet.

- Vi vet foreløpig ikke noe om brannårsaken. Vær- og vindforhold har vært fine, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen ved Vestfinnmark politidistrikt.

Kripos kobles inn
Kommunen har nå like etter halv elleve iverksatt et kriseteam som skal i møte med politiet, de pårørende og andre involverte etter ulykken.

- Vi holder ennå på med varsling av de pårørende, og har koblet inn Kripos, som kommer til å gjøre en teknisk undersøkelse i morgen, sier operasjonsleder Paul Arne Johansen til Dagbladet.

Johansen understreker at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

- Røykvarsleren fungerte ikke
Politiet venter med å gå inn i boligen på grunn av varme og giftig røyk. Ifølge NTB vil de helst vente med å søke etter familien til Kripos kommer til Finnmark.

- Når det er snakk om tre mennesker som har mistet livet i en brann trenger vi spesialkompetanse på området, sier Haugaasen til NTB.

- Røykvarsleren i den kommunale leiligheten fungerte ikke, sier en bekjent av familien.

Mora skal ha vært i 30-årene, mens de to barna ikke skal ha begynt på skolen ennå.