Oslo:

Mor og to voksne døtre funnet døde i Oslo-leilighet. Har ligget der siden i sommer

Hadde ligget der siden i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du tips i saken? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no eller 24 00 00 00.

De tre ble funnet døde i en leilighet på Romsås i Oslo torsdag 12. oktober, etter at ansatte i Oslo kommunes sosialtjeneste slo alarm, men dødsfallene ble først omtalt søndag.

Isolert

Politiet bekrefter mandag at de tre var en kvinne i 60-åra og hennes to voksne døtre i 20- og 30-åra.

- De har levd et isolert liv, med lite kontakt med omverden. Basert på funn i leiligheten og fra obduksjon, så kan vi si at de har avgått med døden en gang på seinsommeren, sier politioverbetjent Kjetil Moen ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det var ikke noe tegn til ytre skader på de avdøde, og politiet mistenker ikke at kvinnene skal ha blitt utsatt for noe kriminelt. De tre kvinnene var heller ikke kjenninger av politiet.

Alle tre var norske statsborgere av afrikansk opprinnelse. Politiet jobber nå med å innhente historikk, både om deres sosiale liv og helsetilstand, for å få klarhet i hva som kan ha skjedd.

- Kontaktet Nav

- Meg bekjent så var det styrelederen i den aktuelle gården som kontaktet Nav. Den Nav-ansatte mistenkte at det kunne være snakk om dødsfall, på bakgrunn av at styrelederen hadde nevnt en mistenkelig lukt i oppgangen. Derfor kontaktet Nav politiet, som så tok seg inn i leiligheten, sier bydelsdirektør Øysten Eriksen Søreide i bydel Grorud til NTB.

Søreide sier de har fått bekreftet at de avdøde bodde i en kommunal leilighet. Navs utvidede taushetsplikt gjør at han ikke kan bekrefte hvem som var formelt registrert som bosatt i boligen.

- Det er så vidt vi vet det eneste kontaktpunktet med kommunen eller bydelen de siste årene. Vi er ikke kjent med at de har fått andre tjenester fra bydelen eller kommunen på mange år, sier Søreide.

Etter at de ble kontaktet av politiet, har bydelen startet å ettergå fakta i saken.