Fire i familie på seks drept

Mor og tre barn døde

Kolliderte med lastebil. Nå er årsaken klar.

FAMILIEN NESTEN UTRADERT: Foreldrene Josh og Zoe Powell med barna Amelia, Phoebe, Penny og Simeon. Nå er bare Josh og Penny igjen. Foto: Thames Valley Police
FAMILIEN NESTEN UTRADERT: Foreldrene Josh og Zoe Powell med barna Amelia, Phoebe, Penny og Simeon. Nå er bare Josh og Penny igjen. Foto: Thames Valley Police Vis mer
Publisert

I det ene øyeblikket var familien Powell på seks sammen på tur, på vei hjem fra et besøk hos barnas besteforeldre. I det neste var mamma Zoe (29), Phoebe (8), Amelia (4) og Simeon (6) døde, etter at sjuseteren deres kom over i motgående kjørefelt og krasjet med en fullastet lastebil på 36 tonn, ifølge BBC News.

I bilen satt også pappa Josh og yngstedatteren Penny (18 mnd.). De overlevde ulykken, som skjedde på hovedveien A40 gjennom Oxfordshire i England 12. oktober i fjor.

Husker ingenting

Josh har fortalt at han ikke husker noe av ulykken, som rev bort nesten hele familien hans.

- Jeg var velsignet med fire fantastiske barn, hvis livsglede og eventyrlyst holdt meg sysselsatt på best tenkelige måte (...) Nå som vi har tid til å områ oss og sørge, er dette utfordringen ved det overveldende tapet vi føler som familie, skrev Josh ei drøy uke etterpå på Thames Valley Polices Facebook-side.

Bare måneder før ulykken mistet familien alt de eide da boligen deres brant ned.

Ulykken er mye omtalt i Storbritannia, og det store spørsmålet har vært hvordan den bunnløst tragiske ulykken kunne skje.

REVET BORT: Både mamma Zoe og tre av de fire barna døde i ulykken. Foto: Thames Valley Police
REVET BORT: Både mamma Zoe og tre av de fire barna døde i ulykken. Foto: Thames Valley Police Vis mer

Nå foreligger en ulykkesrapport, ifølge Sky News. Den konkluderer med at Zoe, som førte bilen, plutselig styrte bilen skarpt til høyre, inn i motgående kjørefelt - men at det etter alt å dømme skjedde ved et uhell.

Trolig et uhell

Rettsmedisiner Darren Salter vitnet under en rettshøring i Oxford. Han har undersøkt hvorvidt Zoe kan ha forårsaket ulykken med vilje, men konkluderer med at det ikke foreligger noe bevis som understøtter at 29-åringen hadde til hensikt å skade seg selv og familien.

- Det skyldes mer sannsynlig utmattelse og distraksjon, eller en kombinasjon av de to - og at styrekommandoen var en førerfeil, sa Salter.

Subaru-sjuseterens kjørecomputer viser at cruisekontrollen var aktivert, og at bilen holdt fartsgrensa på 60 miles i timen (ca. 100 kilometer i timen). I siste øyeblikk før ulykken ble gasspedalen trykket ned istedenfor bremsen - et ikke ukjent fenomen under slike omstendigheter.

I forbindelse med at etterforskningen av ulykken nå er avsluttet, har familien offentliggjort en uttalelse, igjen via politiet.

- Muligheten for at en slik liten distraksjon kan ha forårsaket slik en forferdelig ulykke, bør være en smertefull påminner for alle om at veier er farlige steder; et eneste øyeblikks handlinger har ødelagt en hel familie og etterlatt et varig inntrykk på alle rundt dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer