Mor og tre døtre knivstukket på fransk alpehotell

Angrepet av marokkansk mann (37) med foldekniv. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er arrestert etter å ha knivstukket en 46 år gammel kvinne og hennes døtre på åtte, tolv og fjorten år. Moren og døtrene ble angrepet under frokosten av en marokkansk mann i naboleiligheten med en åtte centimeter lang foldekniv, skriver The Guardian.

Bodde på samme hotell

Fransk politi har anholdt en mistenkt. Den mistenkte er en 37 år gammel mann, som ifølge vitner ble opprørt over kvinnenes bekledning.

Moren og de tre døtrene bodde i en ferielandsby i nærheten av byen Laragne-Montélin, i den franske regionen Hautes-Alpes.

Den mistenkte skal ha bodd sammen med sin kone og sine barn på det samme hotellet som kvinnene han senere knivstakk.

Uklart motiv

Jean-Marc Duprat, varaordføreren i Laragne Montélin, har uttalt til franske medier at angriperen var opprørt over at jentene var lettkledde, og bare hadde på seg shorts og t-skjorte.

Ifølge nyhetsbyrået AP har viseordføreren senere trukket tilbake uttalelsen og sagt at det likevel ikke ser ut til å være tilfelle. Om det finnes et annet motiv er foreløpig uavklart.

Statsadvokat Raphaël Balland, sier at motivet for angrepet fortsatt er uklart. Og en politikilde har uttalt til den franske avisa Nouvel Obs at det ikke ble ytret noe religiøst i forbindelse med hendelsen.

Hardt skadd

Lokale aviser rapporterer om at den yngste jenta har blitt flydd med helikopter til et sykehus i Grenoble, men hennes tilstand skal ikke være livstruende.

Angriperen skal være kjent for fransk politi for å ha forårsaket husbråk 17 år tilbake i tid, men han er ikke kjent for fransk etterretningstjeneste.