Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor om mobbemeldinger til skolen: - De gjorde aldri noe med det

Fortalte på TV om håpløs kamp for datteren på barneskole i Lommedalen.

 SKOLEN FIKK SKYLDA:  Den nå siktede moren la skylden på en unnvikende skoleledelse på Gullhaug i et tv-intervju for mer enn tre år siden. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet.
SKOLEN FIKK SKYLDA: Den nå siktede moren la skylden på en unnvikende skoleledelse på Gullhaug i et tv-intervju for mer enn tre år siden. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren som er siktet for grov omsorgssvikt i forbindelse med at datteren ble funnet død i nyttårshelgen, fortalte om datterens mobbeproblemer og det hun oppfattet som unnfallenhet fra Gullhaug skole i Lommedalen i Bærum på TV 2 Nyhetene for drøyt tre år siden.

- Det var ikke vits i å si fra om noe, for de gjorde aldri noe med det. Jeg skulle ønske vi ble tatt på alvor fra første stund. Datteren min har fått en ny sjanse. Hun skal bli helt frisk, sa mor i det anonymiserte intervjuet 4. august 2012.

Da hadde datteren fått innvilget søknad om overflytting til den andre barneskolen i Lommedalen, Lesterud.

Mor og datter gledet seg til en ny skolehverdag, og mors budskap til andre som ikke fant noe løsning på mobbeproblemer, var nettopp å bytte skole.

Dagbladet fikk ikke kontakt med rektor på Gullhaug skole mandag kveld for en komnmentar.

På den nye barneskolen med  nye medelever gikk det bedre.

Men så skulle avgangselever fra begge Lommedalens barneskoler begynne på Mølladammen ungdomsskole i 8. klasse sist høst.
 
Mobberne i samme klasse - igjen
Der møtte den nå avdøde jenta, ifølge sin mor, igjen mobberne fra den første skolen - i samme klasse på ungdomsskolen.

Derfor sendte moren en klage til fylkesmannen, datert allerede første skoledag 17. august.

Like etter meldte mor flytting fra Bærum til Øystre Slidre kommune, og søkte om hjemmeundervisning for datteren på hytta ved Beitostølen.

Så seint som 26. november ble politiet bedt av barnevernet i Øystre Slidre kommune, som igjen hadde vært i kontakt med barnevernet i Bærum, om det var noen på hytteadressen ved Beitostølen.

Polititjenestemannen observerte fra avstand i sin sivile tjenestebil at det var mørkt og tilsynelatende ingen tilstede. Det ble rapportert tilbake til oppdragsgiver barnevernet, som ifølge politiadvokat Julie Dalsveen ikke hadde gitt politiet andre beskjeder enn å sjekke om det  var  noen hjemme.

Politiadvokaten opplyste på en pressekonferanse tidligere mandag at alle offentlige institusjoner som har håndtert denne tragiske saken nå skal granskes av politiet.

Ordfører: - Greit med gransking
Ordfører Kjell Berge Myrbråten (Ap) i Øystre Slidre kommune sier til TV 2 mandag kveld at han synes det er greit og riktig at alle blir gransket.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krogh (H) ville ikke bli intervjuet.

En av mor og datters tidligere naboer i Bærum, Ingrid Sønstebø, sier til TV 2 Nyhetene at den nå siktede kvinnen var en veldig, veldig omsorgsfull mor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media