Mor rasende etter ny snuoperasjon i kampen for Alethia (21)

Døve Alethia (21) bor med demens og psykiatri, og trodde hun hadde vunnet over Søgne kommune. Så kom sjokkbeskjeden.

KOMMUNEN SNUR: Mens Alethia Elliott sier datteren tar skade av prosessen som pågår, etter at administrasjonen i kommunen funnet en måte å utsette vedtaket fra kommunestyret. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KOMMUNEN SNUR: Mens Alethia Elliott sier datteren tar skade av prosessen som pågår, etter at administrasjonen i kommunen funnet en måte å utsette vedtaket fra kommunestyret. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av kommunesammenslåingen med Kristiansand vil Søgne kommune likevel bare betale for Alethia Elliotts opphold ved et spesialtilbud i Vestfold fram til juni.

Det var sjokkbeskjeden mamma Inger Johanne Elliott fikk i går kveld. En lang kamp for datterens framtid går dermed inn i enda en ny fase.

- Jeg er fykende forarget. Dette er helt absurd, en hån mot kommunestyrets vedtak som støttet opp om Alethias behov. At administrasjonen kan få seg til å gjøre noe sånt er helt hinsides, sier mamma Inger Johanne til Dagbladet fredag.

Hun sier datteren tar fysisk og psykisk skade av denne hittil siste vendingen i saken.

- Hun sier hun ikke orker å være i Søgne uten vennene sine på Signo, hun drar seg inn i seg selv og kommuniserer ikke med oss. Jeg forventer at dette ordner seg, også av hensyn til min datters psykiske helse, sier Elliott.

- Ulovlig

Dagbladet har tidligere skrevet om døve Alethia og hennes kamp for å få et botilbudet familien mener er verdig, selv om dette tilbudet er i annen kommune. I dag bor Alethia blant psykiatri og demens i Søgne kommune, uten hjelp fra ansatte som kan skikkelig tegnspråk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer