Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor reddet forsikringen

- Jeg hadde ikke hatt råd til å ha bilen dersom den var registrert på meg. Da ville jeg betalt minst dobbelt så mye i forsikringspremie, sier Mats Johan Storrød (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslogutten skal begynne å studere til høsten, og ville aldri hatt råd til å ha bil om den ikke var registrert i morens navn.

Høy egenandel

Hun skiftet forsikringsselskap og økte egenandelen fra 3500 til 7500 kroner like før Mats overtok bilen. Dermed gikk premien ned fra 4800 til 1800 kroner i året. Men mer enn dette klarer ikke Mats å betale.

- Skulle jeg være uheldig og komme ut for en ulykke, må jeg kvitte meg med bilen. En egenandel på 7500 har jeg ikke råd til, og summen står heller ikke i forhold til bilens verdi, sier 18-åringen som har en BMW 318i, 1986-modell.

Han kan likevel forstå at forsikringsselskapene vil skru opp forsikringspremiene enda mer.

Lokkemiddel

- Folk som nettopp har fått lappen, har jo ikke så stor erfaring. Selskapene ønsker vel å lokke dem til å kjøre mer forsvarlig. Jeg ble i alle fall brått mer forsiktig med kjøringen da egenandelen gikk opp til 7500 kroner, sier Mats Johan Storrød som ikke bruker bilen som tidsfordriv slik mange jevnaldrende gjør. For ham er den et nyttig framkomstmiddel når han skal på trening eller hyttetur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media