Mor reddet sønn fra brennende bil

OPPEGÅRD (Dagbladet): Da moren kom ut fra butikken, ble hun sjokkert vitne til at bilen med hennes to år gamle sønn hadde begynt å brenne. Hun kastet seg inn i den flammeherjede bilen og fikk dratt ut gutten. Det er foreløpig uklart hvor alvorlige skader han har fått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marerittet skjedde ved 09.50-tida i dag, i Skiveien på Oppegård. Gutten fikk røykskader, og er bragt til barne-intensivavdelingen ved Ullevål sykehus. Ved 1545-tida var tilstanden hans stabil.

- Moren skulle inn for å handle, og lot guttungen sitte ute i bilen. Jeg ekspederte henne, og hun var ikke inne i butikken mer enn noen minutter, sier Per Ivar Johansen (34), butikksjef ved Best Price på Oppegård.

- Moren gikk ut med handlevogna og så at Mercedesen hennes brant. Hun fikk hentet ungen, løp inn mens hun bar ham og ropte at det brant i bilen hennes.

Johansen reagerte lynraskt, og fikk hentet et brannslukningsapparat.

- Jeg ga mobiltelefonen min til en annen i butikken, og ba ham tilkalle ambulanse, brannvesen og politi. Så løp jeg og hentet et pulverapparat. Jeg løp ut og så flammene. Det var mye røyk i bilen. Det brant i noe av stoffet i baksetet, så jeg reiv opp bakdøra og fikk slukket brannen.

I mens ble den sjokkerte moren og ungen hennes tatt hånd om inne i butikken.

- Gutten gråt, var ganske sotete og kastet opp på grunn av røyken. Vi hadde løpende kontakt med ambulansen hele tida. Jeg gikk ut og tok i mot ambulansen, mens en annen tok seg av ungen og moren.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er grunnen til at Mercedesen begynte å brenne.

- Jeg vet ikke hva som er årsaken til ulykken. Vi skal etterforske brannårsaken nå, sier lensmann i Oppegård, Karl Erik Isaksen.

- Gutten er sendt til Ullevål sykehus, vi vet ikke hva slags skader han har. Du kan sjøl tenke deg hvordan tilstanden til mora er. Hun er selvfølgelig sjokkert, sier Isaksen.