Mor saksøker farmasi-produsent

15-åringen Charles Bishop styrtet et fly i en skyskraper til støtte for Osama bin Laden. Nå saksøker moren de som produserte medisinen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Washington Times.

5. januar i år satte 15-åringen seg inn i et lite Cessna-fly og tok av. Deretter styrtet han flyet i lokalene til Bank of America. I et brev som ble funnet etterpå, skrev Bishop at han sympatiserte med Osama bin Laden og at det var derfor han styrtet flyet og samtidig tok sitt eget liv.

Gutten brukte kvisemiddelet Accutane. Etter dødsfallet ble det kjent at kvisemiddelet blant annet kan utløse alvorlig depresjon.

- Gutten var lykkelig, harmonisk, fremtidsrettet og hadde mye å leve for. Det han gjorde, var psykotisk, og den eneste forklaringen vi har funnet, er at Accutane forgiftet ham, sa moren Julie Bishop til tv-kanalen NBC i går.

Nå saksøker familien produsenten, Hoffmann-La Roche, for 70 millioner dollar, over 600 millioner kroner.

Selskapet avviser at det er en sammenheng mellom bruken av kvisemiddelet og terror-dødsfallet til Charles Bishop. Selskapet understreker at brukerne av kvisemiddelet er tenåringer, og at tenåringer oftere begår selvmord.

Men Food and Drug Administration i USA sier at minst 147 mennesker som bruker medisinen, har tatt livet sitt eller prøvd å ta livet sitt siden 80-tallet.

TRAGEDIE:</B> Dødsfallet til 15-år gamle Charles Bishop sjokkerte USA.
BREVET: Charles skrev et selvmordsbrev før han styrtet Cessna-flyet.