Mor saltforgiftet sønn på sykehus

En Kristiansands-kvinne (28) er tiltalt for legemsbeskadigelse under særlig skjerpende omstendigheter mot sin sju måneder gamle sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsadvokat Geir Evangers tiltalebeslutning skal kvinnen gjentatte ganger ha blandet salt i guttens mat.

28-åringen skal ha gitt sønnen melk med salt i hjemme i fjor sommer. Etter at sønnen ble syk og lagt inn på Vest-Agder sentralsykehus i Kristiansand, skal hun ha fortsatt å gi sønnen salt, denne gangen i næring som gutten fikk intravenøst.

Etter det Dagbladet kjenner til, klarte ikke legene i Kristiansand å finne ut hva som feilte barnet.

Dette førte til at både mora og barnet ble overført til Ullevål sykehus i Oslo.

På Ullevål skal kvinnen ha fortsatt å gi det sju måneder gamle barnet salt intravenøst. Etter hvert fattet imidlertid legene mistanke. Gutten hadde unormalt høye natriumverdier, og forklaringen var altså at mora i smug tilførte sin sønn salt intravenøst.

Har tilstått

28-åringens forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier til Dagbladet at kvinnen erkjenner de faktiske forhold.

- Men hun nekter straffskyld for legemsbeskadigelse, sier forsvareren.

Straffesaken begynner i Oslo tingrett i slutten av måneden. Det er avsatt en dag til forhandlingene. Kvinnen er judisielt observert av to rettspsykiatrisk sakkyndige, som konkluderer med at kvinnen både er og har vært strafferettslig tilregnelig på det aktuelle tidspunktet.

Strafferammen er fengsel i inntil seks år.

Etter det Dagbladet kjenner til, har tiltalte forklart at hun var svært deprimert i fjor sommer, og mente at gutten hadde det best på sykehus. Det skal ha vært årsaken til at hun hadde salt i guttens mat.

En annen teori er at hun ønsket oppmerksomhet, et kjent fenomen i psykiatrien.

Hun mente angivelig ikke å skade sønnen. Ifølge påtalemyndigheten pågikk mishandlingen fra 10. juni til 5. juli i fjor.

Hjemme igjen

Etter at Ullevål meldte saken til Oslo-politiet, ble kvinnen fratatt barnet sitt av barnevernet. Det tok imidlertid ikke lang tid før faren fikk tilbake gutten, og i dag bor hele familien sammen i Kristiansand.

BLE SYK: Den 28 år gamle kvinnen ga sin sju måneder gamle sønn salt i næring som gutten fikk intravenøst her ved Vest-Agder sentralsykehus i Kristiansand.