-  Mor sexmisbrukte sin egen datter (6)

En 28 år gammel mor er dømt for å ha sexmisbrukt datteren i dusjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bergen tingrett valgte å tro på den seks år gamle jenta, skriver Nettavisen. I går ble moren dømt til ti måneders ubetinget fengsel og til å betale saksomkostninger på 5000 kroner.

I dusjen

Anklagene mot moren gikk på at hun skal ha tvunget datteren til å antaste henne mens de var i dusjen sammen, skriver Nettavisen.

Dommen la stor vekt på at overgrepet var et grovt tillitsbrudd både overfor datteren og den øvrige familien.

Datteren, som nå er sju år, har bodd i fosterhjem hos besteforeldrene sine i halvannet år. Da overgrepet skjedde for ett år siden, var hun på overnattingssamvær hjemme hos sin mor. Jenta fortalte besteforeldrene om overgrepet uka etter.

Moren hevdet i retten at historien var oppdiktet. Men retten mente jenta var troverdig i dommeravhøret, der hun uoppfordret fortalte om dusjepisoden, uten å bli stilt ledende spørsmål. 28-åringen vil anke dommen.

-  Min klient stiller seg helt uforstående til dette. Hun ble veldig forbauset, sier kvinnens forsvarer, Ada Paulsen . Paulsen sier hun er sjokkert over dommen.

Seinreaksjoner
-
 Jeg mener skyldspørsmålet er feil og at straffeutmålingen er for streng, sier hun.

Aktor Arild Oma la ned påstand om ti måneders fengsel.

-  Resultatet ble det samme som påstanden, og det er jeg fornøyd med, sier Oma.

Dommerne mener det må reageres strengt mot slike overgrep mot små barn. Selv om det var snakk om ett enkeltstående tilfelle og datteren ikke har vist tegn på traumer i ettertid, viste retten til at det erfaringsmessig er vanlig med seinreaksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer