Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor siktet for å ha drept sine barn

HARSTAD (NTB/Dagbladet): En kvinne i slutten av 20-årene ble i dag siktet for forsettlig drap på fire av sine barn i tidsrommet 1992-1997. Saken har vært under etterforskning siden oktober i fjor, da det siste barnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye opplysninger

Bakgrunnen for pågripelsen skal være taktiske og tekniske opplysninger som er fremkommet under etterforskningen. Politiet foretok også enkelte undersøkelser etter det tredje barnets død i 1995, men saken ble dengang lagt bort da ikke noe straffbart forhold ble bevist.

- Etterforskningen er ikke avsluttet. Vi kan ikke på det nåværende tidspunkt uttale oss noe nærmere om de konkrete omstendighetene som har resultert i siktelsen mot kvinnen, sier politiinspektør Frode Karlsen ved Senja politidistrikt til NTB.

Politiet i Harstad har under etterforskningen hatt bistand fra tre taktiske og tekniske etterforskere fra Kripos.

Ingen andre mistenkt

Alle de fire barna var under to måneder da de døde, og det er ingen andre mistenkte i saken, opplyser politiet på Senja i en pressemelding. Kvinnen vil bli avhørt i løpet av helgen, og trolig bli fremstilt for fengsling mandag. Kvinnen og hennes familie er bosatt på Bjarkøy i Troms, og det er Senja politidistrikt som har pågrepet kvinnen.

Barnekjær

Politiet har siden i oktober i fjor prøvd å finne svar på hvorfor fire barn med samme mor fra Troms har mistet livet siden 1990.

Etterforskningen er blitt møtt med vantro og fortvilelse i familiens nærmiljø. Barnas mor har av de fleste blitt oppfattet som barnekjær.

Kort tid etter det siste baby-dødsfallet i en og samme familie - som fant sted i høst - iverksatte Senja politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen, sine undersøkelser.

Krybbedød

Barna - som etter det Dagbladet har fått opplyst var to jenter og to gutter - mistet livet kort tid etter fødselen. Dødsårsaken ble oppgitt som krybbedød. I virkeligheten betyr dette at dødsårsaken aldri ble klarlagt.

En rekke avhør er allerede foretatt, blant annet har familiemedlemmer og personer som står familien nær forklart seg for politiet. Etter det Dagbladet forstår er familiens hus allerede gjennomsøkt og avstengt av politiet.

GRANSKET BABYDØD: Politiinspektør Frode Karlsen og Senja politidistrikt har etterforsket fire mistenkelige babydødsfall siden oktober i fjopr. Nå er barnas mor siktet for drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!