Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
FAMILIETRAGEDIE: Politiet gir ut svært lite informasjon i saken.- Av hensyn til de involverte vil jeg ikke gå ut med noe mer, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim. Video: Scanpix Vis mer

Lørenskog-tragedien:

Mor siktet for drap på sine to barn

Politiet har mandag siktet en kvinne i 30-åra for drap på sine to barn, etter at barna ble funnet livløse på en adresse i Lørenskog søndag morgen.

Det kom fram på en pressebrifing på politihuset i Lillestrøm mandag ettermiddag.

- Så langt i etterforskningen mener politiet at vi står overfor en familietragedie, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim.

- Øst politidistrikt har besluttet å sikte mor for drapet på sine barn, opplyser hun.

Det var søndag morgen i 08.30-tiden at politiet og brannvesenet rykket ut etter meldinger om mulig brann på en adresse i Lørenskog. På adressen ble to små barn, som politiet opplyser at begge er under ti år, funnet livløse.

Det ble igangsatt hjerte- og lungeredning, men livet til barna sto ikke til å redde.

Ikke avhørt

På samme adresse ble også barnas mor funnet med kritiske skader. Hun var søndag kveld utenfor livsfare, men på grunn av hennes helsetilstand har politiet ikke kunnet avhøre kvinnen.

- Jeg skal i dag prøve å få til en samtale med klienten min. Dette er en stor tragedie for alle sammen, sier morens forsvarer Gunhild Lærum til Dagbladet.

Barnas far, som ankom åstedet på Lørenskog i bil søndag formiddag, ble søndag siktet i saken. Siktelsen mot ham er nå frafalt, forteller politiadvokaten.

Nye opplysninger

Hun forteller at det var informasjonen politiet hadde på daværende tidspunkt som gjorde at faren ble siktet, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

- I løpet av de siste 24 timer har det kommet nye opplysninger som gjør at mor nå er siktet, forteller Sharma-Sundheim.

- Av hensyn til etterforskningen og de involverte vil jeg ikke gå ut med noe mer.

Moren til barna er etnisk norsk, mens barnas far har en utenlandsk bakgrunn, forteller politiet. Ifølge politiet bor ikke barnas foreldre sammen på nåværende tidspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!