DREPT:  Fire år gamle Daniel Pelka døde som følge av hodeskader, ifølge obduksjonsrapporten. Hans mor og stefar er nå tiltalt for å forsettlig ha mishandlet gutten med døden til følge. Foto: Newsteam
DREPT: Fire år gamle Daniel Pelka døde som følge av hodeskader, ifølge obduksjonsrapporten. Hans mor og stefar er nå tiltalt for å forsettlig ha mishandlet gutten med døden til følge. Foto: NewsteamVis mer

Mor skal ha foret innelåst sønn med salt og nektet ham mat

Daniel Pelka (4) døde som følge av voldsmishandling i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 27 år gamle moren Magdelena Luczak og hennes kjæreste Mariusz Krezolek (33) er tiltalt for mishandling og drap på sin fire år gamle sønn i byen Coventry, Midt-Vest i Storbritannia.

De to skal ha «holdt den fire år gamle sønnen innelåst i et rom og foret ham med salt før de mishandlet ham med døden til følge», melder Daily Mail.

Den lille fireåringen, med navnet Daniel Pelka, ble også nektet mat. Han gikk til vanlig i barnehagen «Little Heath Primary».

Ringte ambulanse Det var 3. mars i år klokka 3 om natta at ambulansepersonell fant den fire år gamle gutten bevisstløs i familiens hjem. I går møtte moren og stefaren opp i et fengslingsmøte i tinghuset Brimingham Crown, hvor de nektet straffskyld for guttens dødsfall.

De har også nektet for å ha mishandlet gutten i tidsrommet januar 2011 til mars i år, slik det går fram i tiltalen.

DØDE: Livet til fireåringen sto ikke til å redde. Foto: Newsteam
DØDE: Livet til fireåringen sto ikke til å redde. Foto: Newsteam Vis mer

Paret, som lyttet til fengslingsmøtet via polske tolker, ble igjen varetektsfengselet.

Først i mai neste år vil de to returnere for rettssak.

Døde av hodeskader Det var den 27 år gamle moren som hadde ringt nødtelefonen da gutten sluttet å puste. Til tross for hjelpepersonalet gjorde alt de kunne for å holde gutten i live, døde han så på sjukehuset få timer seinere.

Obduksjonsrapporten viste at han døde av en hodeskade.

Ifølge Covntry Telegraph har patologen beskrevet saken om «ekstremt kompleks», og aktor Christopher Hotten QC har varslet at han har innkalt en rettsmedisinsk patolog, en pediatrisk patlog, en nevrologisk patolog og en navrologisk radiolog.

Ifølge tiltalen skal paret ha «forsettlig overfalt, mishandlet, neglisjert, forlatt eller utsatt Daniel Pelak på en slik måte at det sannsynlig har ført til unødig lidelse eller skade ved psykisk overgrep mot ham, nektet ham mat, låst han inne på et rom og foret ham med salt og for  å ha unnlatt å innhente rask helsehjelp.»

Både Magdelena Luczak og Mariusz Krezolek er også begge tiltalt for å ha forårsaket eller tillatt barnets død ved å ikke ha tatt ansvar for å beskytte ham.