SOLGT: En elleve år gammel jente skal ha blitt solgt av sin mor, som trengte å betale en bot. Jenta på dette bildet har ikke noe med denne saken å gjøre. Foto: AP Photo/Ajit Solanki/NTBScanpix
SOLGT: En elleve år gammel jente skal ha blitt solgt av sin mor, som trengte å betale en bot. Jenta på dette bildet har ikke noe med denne saken å gjøre. Foto: AP Photo/Ajit Solanki/NTBScanpixVis mer

- Mor solgte sin datter (11) for 67 000 kroner i India

Sier at hun måtte gjøre det for å betale en bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mor i Rajasthan i India har blitt arrestert for å ha solgt sin datter for 650 000 rupi, rundt 67 000 norske kroner, melder BBC.

Mora sier at hun solgte jenta for å betale en bot på 450 000 rupi, som hun fikk fra de lokale myndighetene, opplyser politiet.

Giftet bort Boten hadde hun fått for å ha brutt de lokale skikkene. Mora hadde tidligere lovet bort sin datter til en mann, slik den lokale tradisjonen er. Brudgommen hadde gitt familien penger for jenta, men mora brøt plutselig avtalen og hentet sin datter hjem.

Politiet har også pågrepet et par, som skal ha kjøpt jenta for å selge henne videre.

- Vi arresterte mora til jenta og de to kjøperne, sier Rakesh Verma, leder for menneskehandelgruppa i Tonk-distriktet, ifølge BBC

Rømte Politiet sier at jenta ble solgt for rundt en måned siden, men lovbruddet ble først kjent da jenta prøvde å rømme fra de som hadde kjøpt henne.

Kjøperne fulgte etter henne, men hun klarte å komme seg inn på en restaurant, der noen oppdaget henne, og ringte politiet.

Jenta fortalte politiet at paret som hadde kjøpt henne, utsatte henne for vold, og at de planla å selge henne til noen i Mumbai.

Desperasjon og fattigdom tvinger indiske folk til å sende sine barn, og mange jenter blir offer for menneskehandel, skriver BBC.

- Jenta blir nå tatt vare på, og er i trygghet, sier Verma.