Mor til avdød13-åring: - Hun gjorde alle normale ting og virket normal

Nekter straffskyld for alt etter dødsfallet på Beitostølen.

SIER ALT VIRKET NORMALT:  Advokat Aasmund Olav Sandland sammen med moren til 13-åringen, som ble funnet død i en hytte i Valdres nyttårsaften, under fengslingsmøte i Gjøvik tingrett i januar i år. Foto: Heiko Junge,  NTB Scanpix.
SIER ALT VIRKET NORMALT:  Advokat Aasmund Olav Sandland sammen med moren til 13-åringen, som ble funnet død i en hytte i Valdres nyttårsaften, under fengslingsmøte i Gjøvik tingrett i januar i år. Foto: Heiko Junge,  NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moren (45) som er tiltalt for grov omsorgssvikt mot datteren på 13 år, sier hun ikke så at datteren var i ferd med å dø før det skjedde i ei hytte på Beitostølen nyttårsaften.

- Vi hadde fyrverkeri, vi gledet oss, og skulle spise andebryst. Det var nyttårsaften. Vi hadde også spart noen julegaver fra julaften som vi skulle åpne. Dagene før hadde vi måltider, hun spiste. Jeg så det ikke, sier hun i et intervju med TV 2.

Datteren veide 21 kilo og hadde en kroppsmasseindeks (BMI) så lav som 8,8 da hun døde.

- Det er dette som er så rart. Hadde hun virket svekket, hadde jeg reagert, men hun gjorde alle normale ting og virket normal. Jeg så det ikke, sier moren.

Tiltalt i forrige uke

Onsdag i forrige uke kom tiltalen mot moren. Den beskriver hvordan moren gjentatte ganger skal ha forsøkt å unndra seg helsehjelp og inngripen. Moren skal ikke ha benyttet seg av tilbud i barne- og ungdomspsykiatri for datteren, selv om dette ble satt som en forutsetning da jenta ble utskrevet fra sykehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer