GLAD, MEN FORSLÅTT:   De bortførte jentenes far (47) er lykkelig over at barna er funnet, men må trolig på legevakta etter volden han ble utsatt for under aksjonen mot gårdshuset natt til i går. Her med sin samboer (46), som varslet politiet om angrepet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
GLAD, MEN FORSLÅTT: De bortførte jentenes far (47) er lykkelig over at barna er funnet, men må trolig på legevakta etter volden han ble utsatt for under aksjonen mot gårdshuset natt til i går. Her med sin samboer (46), som varslet politiet om angrepet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Mor til bortførte barn pågrepet

Meldte seg for politiet i Tønsberg, overlot jentene til barnevernet. - Jeg er veldig lykkelig nå, sier faren (47).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Moren til de to tenåringsjentene som ble borført fra farens hjem i Åmli natt til i går, er pågrepet. Det bekrefter politijurist Vanja Bruvoll ved Agder politidistrikt overfor Dagbladet.

- Hun meldte seg for politiet i Tønsberg i ettermiddag og avhøres der, sier Bruvoll.

Hun opplyser at de to jentene på 13 og 14 år er tatt hånd om av barnevernet.

- De er i god behold. Det har hele tida vært hovedmålet vårt, sier politijuristen.

Siktet Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at kvinnen i dag er inne til avhør på politistasjonen i Tønsberg.

- Hun er siktet for ulovlig inntrenging, bortføring og tvangsbruk. Hun er ikke siktet for vold, som det er kommet fram at de andre pågrepne i saken er siktet for, opplyser Bruvoll.

Hun sikter til de sju mennene som ble pågrepet kort tid etter angrepet og nå sitter i politiarresten i Arendal.

Moren overlot selv de to døtrene til barnevernet da hun meldte seg i ettermiddag. Da hadde hun ligget i forhandlinger med politiet om overgivelse og avhør.

- Hun vil bli satt i politiarresten etter avhøret. I morgen vil vi så ta stilling til alle de siktedes status med tanke på fengsling, sier Bruvoll.

- Vil barna bli overført til far?

- Det vil det være opp til barnevernet å vurdere.

Vil treffe barna - Jeg er veldig lykkelig over at jentene er funnet, sier faren (47). Han ble banket opp da flere menn tok seg inn i boligen hans for å ta med seg barna.

47-åringen ble varslet om pågripelsen i 15-tida. Han er orientert om at jentene nå er tatt hånd om av barnevernet.

- Hva vil du foreta deg nå?

- Det jeg vil mest, er å treffe jentene så fort som mulig. Men nå får det offentlige gjøre sitt, så vi får avvente inntil videre, sier faren til Dagbladet.

Store smerter Han sier han har store smerter etter angrepet, der han ble slått og sparket.

- Jeg har veldig vondt i nyreregionen og rundt høyre skulder, jeg mistenker at det er et kragebeinsbrudd. Det bærer nok til legevakta, sier 47-åringen.

Politiadvokat Bruvoll vet foreløpig ikke hvor barna har oppholdt seg siden de ble tatt fra faren.

De sju mennene som ble pågrepet etter angrepet mot småbruket i Åmli, satt i går i lange avhør i Arendal og er siktet for de samme forholdene som moren - i tillegg til vold. Blant de sju skal det være flere personer med nær tilknytning til barna og foreldrene.

Politiet går ut fra at de siste dagers dramatiske hendelser bunner i den lange og såre barnefordelingssaken mellom moren og faren.