Kraftige reaksjoner på pleiepengeordningen:

Mor til syke Aurora (3): - Regjeringen har satt en dato for når barnet må skynde seg å dø

Helle Cecilie Palmer synes at det verste med dagens pleiepengeordning er begrensingen om hvor lenge et barn kan være syk.

BLE LIVSVARIG SYK: Helle Cecilie Palmes datter, Aurora på tre år, ble livsvarig syk bare fem måneder etter at hun ble født frisk. Den dagen pleiepengene tar slutt, tvinges Palmer til å velge mellom jobben og sitt syke barn. Foto: Privat
BLE LIVSVARIG SYK: Helle Cecilie Palmes datter, Aurora på tre år, ble livsvarig syk bare fem måneder etter at hun ble født frisk. Den dagen pleiepengene tar slutt, tvinges Palmer til å velge mellom jobben og sitt syke barn. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pleiepengeordningen er en midlertidig inntektsordning for at foreldre skal få penger så de kan pleie barna sine i perioder, korte eller lengre, der de er alvorlig syke.

Helle Cecilie Palmer (37) bor i Rygge med mann og tre barn. Mellomste jenta, Aurora på tre år, ble livstruende syk i januar 2016. En uskyldig forkjølelse utviklet seg til hjernehinnebetennelse i løpet av få timer, og i dag sliter Aurora med store etterskader hun må leve med resten av livet. Alvorlig epilepsi, cerebral parese (CP), synshemming, spiseproblemer og store kommunikasjonsvansker er blant dem. Aurora er også grunnen til at Palmer har engasjert seg i den nye pleiepengeordningen.

- Det er tøft. Veldig tøft, sier hun.

Auroras sykdommer fører til store hindre i hverdagen, og mamma Palmer må kunne være tilgjengelig i alle døgnets timer. Datteren klarer ikke å spise på egen hånd, og må få mat via en knapp på magen. Alle utfordringene blir et stort, sammensatt problem. Familien fikk kontinuerlig pleiepenger ut februar i år, og nå er Aurora i barnehagen flere timer hver dag

- Dagene går opp fordi jeg er i permisjon med minstemann på tre måneder. Vi lever et liv med mye usikkerhet og jeg føler meg veldig lite trygg. Hva om Aurora må bli innlagt på sykehus igjen? Opereres som følge av CP-en?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer