Mor til voldtatt niåring bannlyst etter datterens abort

Katolsk erkebiskop i Brasil vekker sinne.

LYSER I BANN: Erkebiskop Jose Cardoso Sobrinho forklarer media hvorfor den voldtatte niåringens mor og legeteamet som utførte aborten er bannlyst. Foto:  AFP PHOTO/Alexandre Gondim
LYSER I BANN: Erkebiskop Jose Cardoso Sobrinho forklarer media hvorfor den voldtatte niåringens mor og legeteamet som utførte aborten er bannlyst. Foto: AFP PHOTO/Alexandre Gondim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den lille brasilianske jenta ble voldtatt av stefaren sin og var gravid med tvillinger. Også legene som utførte abortinngrepet er bannlyst av erkebiskop Jose Cardosa Sobrinho.

At erkebiskopen iverksatte bannlysing av jentas familie og legene, men ikke av seksualovergriperen, har satt sinnene i kok.

— Svangerskapsavbrudd er mye mer alvorlig enn å drepe en voksen. Ufødte barn er definitivt uskyldige. Å ta deres liv kan ikke oversees, uttalte Sobrinho til Times korrespondent i São Paulo.

Abort er ulovlig i Brasil, bortsett fra etter voldtekt eller når mors liv er i fare. Niåringens leger mente at begge kriterier var oppfylt og at jenta ikke ville overleve tvillingfødselen.

Tragisk uansett Pater Pål Bratbak i Oslo katolske bispedømme sier til Dagbladet at kirken alltid tar den svakestes parti, i abortspørsmål er det alltid de ufødte barna.

—?To menneskeliv har gått tapt. Denne saken er tragisk uansett hvordan man ser på den. De som utfører eller medvirker til abort ekskommuniseres automatisk i den katolske kirken. For å være skyldig for å ha utført en synd må man være fullt bevisst på hva man gjør, og man kan sette spørsmålstegn om moren til niåringen var i stand til det. Hun må jo også være knust. Kanskje bebreider hun seg selv ubegrunnet fordi hun brakte overgriperen inn i datterens liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer