Mor tiltalt for å ha ristet tre uker gammel baby i Oppland

Barnet fikk alvorlige hjerneskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mor fra Oppland møtte mandag i retten tiltalt for å ha ristet sin tre uker gamle baby. Barnet fikk alvorlige hjerneskader, og moren risikerer inntil ni år i fengsel.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld og nekter for å ha skadet sønnen sin, melder NRK.

- Sovnet I retten fortalte kvinnen at skadene kan ha oppstått da hun sovnet i en stol med babyen på fanget. Da han holdt på å falle ned, fikk hun tatt imot ham på et vis, men ble etterpå redd at hun hadde brukt så mye styrke at han kunne fått nakkesleng, melder Oppland Arbeiderblad.

Etterforskningen startet etter at barnet ble lagt inn på sykehus på Lillehammer i august i fjor med blødninger og hevelser i hjernen. Skadene var så alvorlige at barnet ble fraktet videre til Rikshospitalet i Oslo. Gutten fikk varige mén.

Far sjekket ut Politiet mener barnet er påført vold under særdeles skjerpende omstendigheter. Strafferammen for forholdet er dermed ni års fengsel.

I tillegg til fengsel kan moren bli dømt til å betale gutten flere millioner kroner i erstatning dersom hun blir kjent skyldig.

Begge foreldrene var opprinnelig siktet i saken, men faren ble sjekket ut. Barnevernet har overtatt omsorgen for gutten.

(NTB)