«Mor Utøya» blant de første som ble drept

Monica Bøsei (45) hadde bare få dager igjen av sin 20 år lange karriere på Utøya. Fredag var hun blant de første som ble offer for drapmannens kuler.

MOR UTØYA:  Monica Bøsei har bygget opp Utøya gjennom over 20 år. Her er hun fotografert under Utøya-leiren i 2009.

Foto: Privat
MOR UTØYA: Monica Bøsei har bygget opp Utøya gjennom over 20 år. Her er hun fotografert under Utøya-leiren i 2009. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var Monicas siste måned på jobb på Utøya, sier Martin Henriksen, tidligere leder i AUF og styreleder Utøya AS.

- Vi hadde planlagt å lage en større markering for henne til høsten, hvor vi takket henne for den enorme innsatsen hun har lagt ned på øya. Dessverre får vi aldri den muligheten.

Rørt Stoltenberg Tobarnsmoren Monica Bøsei var daglig leder i Utøya AS, og har ledet leir-virksomheten i over 20 år. Hun har gjennom alle disse årene tatt imot unge AUFere med stor omsorg og varme, og hun har en spesiell plass i hjertet til mange i Arbeiderpartiet.

Jens Stoltenberg var tydelig beveget da han trakk fram Bøsei i sin tale i minnegudstjenesten i Oslo Domkirke søndag formiddag.

- «Mange av oss kjente noen som er borte. Enda flere vet om noen. Jeg kjente flere. En av dem var Monica. I rundt 20 år jobbet hun på Utøya. For mange av oss var hun Utøya. Nå er hun død. Skutt og drept mens hun skapte omsorg og trygghet for ungdom fra hele landet».

Drept sammen med politimann Det verserer mange ulike øyenvitneskildringer som beskriver det dramatiske hendelsesforløpet da gjerningsmannen gikk i land på Utøya. Ifølge Martin Henriksen avventer Arbeiderpartiet politiets etterforskning på dette punktet. Det som imidlertid er sikkert er at Monica Bøsei var ett av Anders Behring Breiviks aller første ofre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.