Mor ville dø for sitt barn

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg vil dø, slik at min datter (4) får bli i Norge! skrek den panikkslagne colombianske kvinnen (29) og gjorde et dramatisk forsøk på å ta sitt eget liv. Hennes datter var i samme rom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var makabert, hjerterått. Jeg trodde ikke Norge var slik, sier Odd Stock (59) i Vadsø.

Det var han og spansktalende Lotte Ruge som på en skånsom måte prøvde å fortelle kvinnen at hun hadde fått tredje avslag på sin søknad om oppholdstillatelse i Norge.

Forferdelig scene

Odd Stock og Lotte Ruge måtte kaste seg over den spedbygde kvinnen for å redde hennes liv.

- Jeg trodde aldri at en liten kvinne kunne ha slike krefter. Det var en forferdelig scene, sier Stock til Dagbladet.

Omsider fikk de kontroll over kvinnen, og tilkalte helsepersonell. Kvinnen ble i går kveld tvangsinnlagt på akuttavdelingen ved Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

Odd Stock forteller at den colombianske moren ville dø fordi hun for alt i verden vil hindre at hennes kjære datter blir sendt hjem til forfølgelse og kaos. Datteren snakker norsk, og etter at barnevernet ble koplet inn i går, er det nå Stock som tar hand om barnet.

- En skam for Norge

Mange colombianere får nå avslag på sine søknader om å få bli i Norge. I Svolvær har to mødre gått i kirkeasyl. Læreren til barna deres sier at han frykter for hele klassens psykiske helse, fordi de føler så sterkt med familiene.

Odd Stock sier at han reagerer som medmenneske og ut fra ordene «elsk din neste som deg sjøl» når han forteller om flyktningdramaet i Vadsø til Dagbladet.

- Norske myndigheter må få vite hvilke tragedier de forårsaker. Hvorfor tillater vi at slikt skjer i verdens rikeste land?

Det er en skam, jeg er opprørt, tenk hvilke opprivende scener et lite barn nå skal bære på resten av livet! Våkn opp! ber Odd Stock, en uføretrygdet lærer som nå prøver å trøste en stakkars barnesjel så godt han kan.