SAVNET I TO UKER: 10 måneder gamle Lisa Irwin forsvant fra sitt hjem natt til tirsdag for to uker siden. Foreldrene har forklart at et vindu og en dør sto åpen, og politiet jobber utfra en teori om at noen har tatt se inn i familiens hjem og kidnappet jenta. Etter hvert har mistanken falt på foreldrene, på grunn av forklaringen politiet ikke får til å henge sammen.  Foto: REUTERS
SAVNET I TO UKER: 10 måneder gamle Lisa Irwin forsvant fra sitt hjem natt til tirsdag for to uker siden. Foreldrene har forklart at et vindu og en dør sto åpen, og politiet jobber utfra en teori om at noen har tatt se inn i familiens hjem og kidnappet jenta. Etter hvert har mistanken falt på foreldrene, på grunn av forklaringen politiet ikke får til å henge sammen. Foto: REUTERSVis mer

Mora drakk seg full den kvelden lille Lisa forsvant

Politiet tviler stadig mer på foreldrenes forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saken får stadig større oppmerksomhet, og deler flere likhetstrekk med Madeleine-saken i 2007.

Begge jentene skal ha forsvunnet fra sin seng om natten, både Madeleine og Lisas foreldre har gått bredt ut i media, og selv havnet i politiets søkelys.

10 måneder gamle Lisa Irwin forsvant fra sin seng i familiens hjem i Kansas City for to uker siden. Ifølge moren hadde hun på seg en shorts og en lilla t-skjorte med kattunger på.

Drakk seg full Det siste i Lisa-saken, eller «Missing Baby Lisa» som den kalles i amerikansk media, er at Lisas mor innrømmer at hun drakk seg full den kvelden Lisa forsvant.

Bradley sa hun kjøpte en boks vin og drakk «nok til å bli full» samme kveld, men avviser at hun har skadet datteren.

- Nei, nei... Jeg tror ikke alkohol forandrer en person så mye at man kan gjøre noe sånt, sa hun, ifølge Chicago Tribune.

Men foreldrene sliter med troverdigheten hos politiet. De fikk umiddelbart gode skussmål og skryt for at de samarbeidet, men bare tre dager etter Lisas forsvinning anklaget politiet foreldrene for å motsette seg videre samarbeid. Noen dager senere gjenopptok familien samarbeidet med politiet.

Foreldrene avviser ulykke Politiet jobber ut fra en teori om at noen tok seg inn i familiens hjem, og forsvant med den 10 måneder gamle babyen. Det er i tråd med foreldrenes forklaring.

Moren, Deborah Bradley, har forklart at hun sist sjekket jentas rom halv elleve mandag kveld, da lå hun i sengen. Faren, som jobbet nattskift som elektriker, kom hjem i fire-tiden og fant sengen tom.

Foreldrene skal ha lett huset rundt før de ringte til politiet. Jeremy Irwin støtter konas forklaring, og har avvist påstander om at forlovenden står bak forsvinningen for å dekke over en ulykke.

- Det er ikke mulig. Skjer det en ulykke, ringer du ambulanse eller hva som helst, men jeg tror overhode ikke at noe sånt har skjedd, sier Irwin.

Politiet tviler Samtidig stiller politiet seg tvilende til foreldrenes historie. Faren har forklart at da han kom hjem etter nattskiftet, reagerte han på at et vindu sto åpent, døra var ulåst, det sto lys på i huset og tre mobiltelefoner var borte. Moren skal ha strøket på en løgndetektortest, men dette vil ikke politiet bekrefte.

TÅREVÅT PRESSEKONFERANSE: To dager etter at datteren forsvant, holdt foreldrene Jeremy Irwin og Deborah Bradley en tårevåt pressekonferanse i hjembyen Kansas City. De frykter at hun er bortført, og ber den ansvarlige om å returnere jenta. Foto: AP Photo
TÅREVÅT PRESSEKONFERANSE: To dager etter at datteren forsvant, holdt foreldrene Jeremy Irwin og Deborah Bradley en tårevåt pressekonferanse i hjembyen Kansas City. De frykter at hun er bortført, og ber den ansvarlige om å returnere jenta. Foto: AP Photo Vis mer

En rekonstruksjon politiet gjorde for å teste ut foreldrenes historie, skal ha sådd ytterligere tvil om foreldrene snakker sant.

Til tv-programmet «Good morning America», har moren kritisert politiet i skarpe ordlag.

- De har tvilt på meg fra starten av. Med en gang jeg ikke kunne forklare alle detaljer, ble det brukt mot meg: «Du gjorde det, du gjorde det». De tok fram et bilde, og sa: Se på barnet ditt! Og gjør det som er rett. Jeg fortsatte å si at jeg ikke visste, sa Bradley.

Også i media sås det tvil om foreldrenes troverdighet. Samtidig har familien engasjert privatetterforskere, og en ukjent kvinne har utlyst en dusør på 100 000 dollar for fellende bevis i saken.

Mange tips To ganger har politiet gjennomsøkt en søppelfylling i nærheten, og et skogholt ikke langt fra familiens hjem. En tenåringsnabo som kan koden til familiens alarmsystem har vært i søkelyst, og politiet har tatt en DNA-test. Politiet har også sjekket ut et tips om at en baby som passer beskrivelsen av Lisa, skal ha blitt sett i California.

Den første uka fikk politiet 250 tips i saken. Kansas City-politiet og føderale agenter, tilsammen 300, deltar i søket etter Lisa.

«PUMPKIN PIE»: Kallenavnet til 10 måneder gamle Lisa Irwin er «pumpkin pie», og familien forteller at hun hadde lilla short og lilla t-skjorte med kattunger på den natta hun forsvant. Foto: REUTERS
«PUMPKIN PIE»: Kallenavnet til 10 måneder gamle Lisa Irwin er «pumpkin pie», og familien forteller at hun hadde lilla short og lilla t-skjorte med kattunger på den natta hun forsvant. Foto: REUTERS Vis mer