DREPT: Søndag kveld ble 98 år gamle Hilda Feste drept i sin leilighet i et bofelleskap for eldre i Os. Noen timer senere pågrep politiet en 42 år gammel mann i en annen sak, som mandag ble formelt siktet for drapet. Nå gir 42-åringens mor sønnen alibi for drapskvelden. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET
DREPT: Søndag kveld ble 98 år gamle Hilda Feste drept i sin leilighet i et bofelleskap for eldre i Os. Noen timer senere pågrep politiet en 42 år gammel mann i en annen sak, som mandag ble formelt siktet for drapet. Nå gir 42-åringens mor sønnen alibi for drapskvelden. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADETVis mer

Mora gir drapssiktet sønn alibi for drapet på Hilda

I går sa politiet at de er usikre på om de har tatt rett mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da drapet på 98-år gamle Hilda Feste ble kjent sent søndag kveld, tok det bare noen timer før politiet pågrep 42-åringen som nå er siktet for drapet.

Imidlertid er politiet usikre på om de har rett mann.

Ifølge Bergens Tidene gir nå den drapssiktedes mor sønnen alibi for kvelden drapet ble begått. Hun skal ha reagert med vantro på siktelsen.

Mora forteller at hun mandag formiddag oppsøkte Bergen sør politistasjon i Fana sammen med 42-åringens yngre bror. Hun sier de ba om å få forklare seg om det som skjedde kvelden før.

Mora sier at de to forklarte seg likt om hendelsene, og at politiet bekreftet dette da avhørene var ferdige.

- Det kan ikke stemme. Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23.00. Da ble han hentet av politiet, sier hun.

Lensmann i Os, Rasmus Dalen ønsker ikke å uttale seg til Dagbladet om utviklinga i saken, og henviser til påtaleansvarlig ved Hordaland politidistrikt, Asbjørn Onarheim.

Det har så langt ikke lyktes Dagbladet å få tak i Onarheim, eller 42-åringens forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff.
 
Politiet sa mandag at de var usikre på om rett mann var pågrepet i saken.

- Vi er usikre på om han har noe med drapet å gjøre. Han ble pågrepet i forbindelse med en annen sak med husbråk, sier påtaleansvarlig for drapssaken, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt Asbjørn Onarheim bt.no.

Ifølge politiet var han «ruset, aggressiv og skadet» da han ble pågrepet.

- Det var opptredenen til mannen i et annet forhold som førte til at han ble tatt med inn og siktet, sier Onarheim.

Ifølge bt.no er 42-åringen tidligere straffedømt ti ganger, senest i høst. Da ble han dømt til 90 dagers fengsel for tyveri.Dommene er for tyverier og narkotikakriminalitet, men ikke for voldsbruk.

Til nrk.no sier Onarheim at politiet har gjort undersøkelser som gjør at han er formelt siktet i saken.

- Forhåpentligvis vil etterforskningen vise om han har noe med dette å gjøre, sier Onarheim.

Ifølge mannens forsvarer, Carl-Christian Grythe Hoff, stiller 42-åringen seg uforstående til siktelsen.

- Han stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen, og benekter enhver kjennskap til saken. Han føler seg trygg på at etterforskningen vil renvaske ham, sier Hoff.