Mora i brev til Kristin: - Fortell sannheten!

Kristin Kirkemos mor, Bodil Kirkemo, har sendt et brev til datteren i Drammen kretsfengsel.I det følelsesladde brevet tar hun et sterkt oppgjør med datteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er glad i Kristin som mor. Dette har å gjøre med forskjellen på rett og galt, forteller Bodil Kirkemo til Dagbladet.

I det sterkt personlige brevet levner Bodil Kirkemo datteren likevel én siste sjanse:

- Hun må fortelle sannheten om hvem som har fått drapsvåpnene. Nå. Hvis ikke, har hun ødelagt en hel familie.

Tøffe 48 dager

De siste 48 dagene har vært tøffe for Bodil Kirkemo. Marerittet startet fredag 11. juni. Da ble Kristin (26) pågrepet og siktet for trippeldrap. Samtidig ble hennes ekskjæreste Lars Grønnerød pågrepet og siktet.

Tre dager seinere ble Veronica og Per pågrepet. Pågripelsene av Veronica og Per skjedde som direkte følge av opplysninger Kristin og Lars ga politiet.

Siden har Kristin forsterket sitt budskap om at Veronica og Per planla trippeldrap og handlet våpen.

- Tar ikke feil

- Jeg kan ikke leve med Kristins beskyldninger uten å ta forholdsregler. Klarer ikke å se Veronica og Per - to komplett uskyldige mennesker med rent rulleblad - bli fratatt all ære og forhåndsdømt på grunn av løgn. Kristin lyver for å få seg sjøl og andre av kroken, hevder Bodil Kirkemo.

- Har du besøkt Kristin i fengselet?

- Nei. Jeg hadde tenkt å gjøre det. Men min tålmodighet er borte. Jeg vil ikke møte henne. Jeg har brukt for mange år på å forsøke å redde jenta.

- Men tenk om du tar feil - at alt likevel er slik Kristin har forklart? Og at du klamrer deg til en ønskedrøm og ikke en realitet?

- Jeg tar ikke feil, og jeg kan ikke sitte rolig og se to fine mennesker bli knekket på grunn av løgn.

- Kristin forvirrer

Bodil Kirkemo mener politiet benytter Kristins forklaringer til å stigmatisere Veronica og Per:

- Etterforskerne har latt seg forvirre av Kristin. De ser ikke at trippeldrapet henger sammen med attentatene mot Anne Orderud Paust i fjor. Hvis Veronica og Per stod bak trippeldrapet i kårboligen - hvorfor skulle de da planlegge å sprenge en hel boligblokk med uskyldige mennesker året før? Jeg tror de som har gjort alt sammen, var ute etter å ta Anne Orderud Paust. Ingen andre.

- Politiet driver bevisst lekkasje. De sier at Per er hovedmannen, at han og «Vero» har kjøpt våpnene og skutt alle tre. Dessverre lar media seg bruke. I Dagbladet i går påstår anonyme politikilder at Veronica har endret forklaring om juleselskapet. Det nekter jeg å tro. Veronica har forklart alt hun vet. Og det hun vet, er at det ikke gikk av noe skudd. Dersom det likevel skjedde, må Kristin ha avfyrt skuddet. Er det å endre forklaring? spør Bodil Kirkemo.

Hun hevder at de fire siktede behandles ulikt:

- Smøretur

- Lars Grønnerød får «smøretur» hjem. Kristin får «walkman» og de besøkene hun ønsker. Men å få besøke Per og Veronica har vært veldig vanskelig. Når jeg ringer og spør om å få besøke Veronica, svarer politiet at jeg allerede har vært der én gang - og spør hvorfor i all verden jeg vil besøke henne igjen, sier Bodil.

- Jeg vet ikke hvor mye tid vi i familien har brukt for å få truffet Per. Men politiet gir blaffen. Jeg har fått beskjed om at det verken er synd på oss - eller på de to i fengslet. Hvor er rettsstaten Norge? Jeg trodde faktisk at folk var uskyldige inntil det motsatte var bevist. Men Per og «Vero» er blitt rikskjendiser mot sin vilje.

I går kveld fikk Bodil Kirkemo endelig lov til å besøke svigersønnen.

- Men det skjedde utelukkende fordi jeg ble med en fetter av Per til fengslet i Hamar, forteller Bodil.

Som Dagbladet skrev i går, så skal Veronica Orderud (27), ha skiftet forklaring. I følge dagens VG skal hun ha sprukket under avhør og fortalt at hun så Kristin Kirkemo skjøt et skudd inne på Orderud gård i juleselskapet lille julaften i fjor.

Tidligere har Veronica Orderud hevdet at hun ikke kjente til verken våpen eller skudd.

LYVER HUN?:</B> Moren hennes Bodil mener det, og skriver at hun aldri vil tilgi henne.