Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mora lærte massedrapsmannen å bruke skytevåpen

Nancy Lanza beskrives av venner som en «våpenentusiast».

LÆRTE SØNNENE Å BRUKE SKYTEVÅPEN: Nancy Lanza på et udatert foto tatt av et familiemedlem var moren til massedrapsmannen Adam Lanza (20). Hun ble selv drept av sin egen sønn, og med våpen som var registrert på hennes navn. Foto: REUTERS / ABC News
LÆRTE SØNNENE Å BRUKE SKYTEVÅPEN: Nancy Lanza på et udatert foto tatt av et familiemedlem var moren til massedrapsmannen Adam Lanza (20). Hun ble selv drept av sin egen sønn, og med våpen som var registrert på hennes navn. Foto: REUTERS / ABC News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Massemorderens mor, Nancy Lanza, tok med sønnen på skytebanen og lærte ham hvordan å bruke våpen, skriver New York Times i dag.  

Nancy, skal ha vært spesielt interessert i våpen, og blir av flere beskrevet som en våpensamler. Tidligere venn av den drepte kvinnen, Dan Holmes, sier til avisa at hun ofte tok med sønnene Adam og Ryan på skytebanen.

- Nancy var en entusiast, og såpass mye at hun ville videreføre hobbyen til barna, sier Holmes.

- Omfattende våpensamling
- Hun tok med sønnene på skytebanen ganske ofte for å øve. Hun fortalte meg at hun var en god skytter. Når jeg var ferdig på jobb og stakk innom for å skravle, snakket hun ofte om sin fascinasjon av våpen. Hun hadde en omfattende våpensamling som hun var svært stolt av, forteller Holmes videre.

Våpnene massedrapsmannen Adam Lanza (20) brukte under skolemassakren i Newtown var kjøpt lovlig og registrert på hans mor.  

Lanza skal ha brukt en Glock- og en Sig Sauer-pistol, begge 9mm. I tillegg ble det funnet en halvautomatisk rifle på åstedet.

20-åringen skjøt sin egen mor i deres felles hjem før han kjørte videre til Sandy Hook barneskole i Newtown og drepte 20 små barn og seks voksenpersoner.

Krever strengere våpenlover
Våpenlovgivningen i USA er svært liberal, og flere benytter nå muligheten til å kreve reformer som vil føre til restriksjoner og en strengere våpenlov.

Timer etter massakren krevde blant annet New York-ordfører Michael Bloomberg at Obama må innføre strengere regler.  

- President Barack Obama må umiddelbart innføre reformer som vil føre til restriksjoner og en strengere våpenlov, skriver Bloomberg i en pressemelding.  

Obama selv har ikke nevnt våpenlovgivningen etter tragedien, men den amerikanske presidenten uttalte nylig:  

- Vi sørger med familiene til de som mistet sine.

MASSEDRAPSMANN: Adam Lanza (20) drepte 26 personer- hvorav 20 var små barn og seks voksne personer ved Sandy Hook barneskole i Newtown i delstaten Connecticut fredag. Foto: Emmanuel Dunand / AFP Photo
MASSEDRAPSMANN: Adam Lanza (20) drepte 26 personer- hvorav 20 var små barn og seks voksne personer ved Sandy Hook barneskole i Newtown i delstaten Connecticut fredag. Foto: Emmanuel Dunand / AFP Photo Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!