HOLDT FANGET: Shannon Matthews ble holdt fanget i 24 dager før hun ble funnet liggende i en sengeskuff. Foto: West Yorkshire Police
HOLDT FANGET: Shannon Matthews ble holdt fanget i 24 dager før hun ble funnet liggende i en sengeskuff. Foto: West Yorkshire PoliceVis mer

Mora må 8 år i fengsel for kidnappingen av Shannon (9)

Jenta ble funnet i en sengeskuff etter 24 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): I 24 dager lette hundrevis av politifolk døgnet rundt etter ni år gamle Shannon Matthews. 14. mars i fjor ble hun funnet i god behold i en leilighet i Lidgate Gardens i engelske Dewsbury, like i nærheten av der hun bodde.

Politiet handlet på tips fra publikum, og slo inn døra på leiligheten. Der fant de den nå 10 år gamle Shannon, som hadde vært sporløst borte siden 19. februar, liggende i en sengeskuff.

Sammenkrøpet i sengeskuffen ved siden av, fant politiet 40 år gamle Michael Donovan. Han er onkelen til Shannons stefar Craig.

8 års fengsel
Nå er mora Karen Matthews (33) og Michael Donovan begge dømt til åtte års fengsel, melder Press Association. Domstolen i Leeds fant dem skyldig i bortføringen av den britiske ungjenta.

- Ugjerningene dere gjorde er fullstendig avskyelige. Det er umulig å forstå hvordan dere kunne finne det i dere å behandle den unge jenta på denne måten, sa dommer McCombe til de domfelte i retten.

Dommeren tror ikke Matthews og Donovan har vært alene om å planlegge kidnappingen. McComb mener deres intelektuelle kapasitet er for lav til at de hadde klart det på egenhånd.

- Det er ufattelig at dere engasjerte venner, naboer og i ditt tifelle, Matthews, dine egne barn i letingen etter det som tilsynelatende skulle være et savnet barn, sa dommeren.

Dommeren understreket at selv om Shannon ikke kom fysisk til skade under oppholdet i Donovans leilighet, har rapporter vist at hun har tatt psykisk skade av behandlingen hun fikk.

Har mareritt
Under rettssaken hevdet påtalemyndigheten at Shannon til stadighet ble dopet ned mens hun satt fanget. Hun skal blant annet ha fått reisesyketabletter for at hun skulle holde seg rolig.

Timesonline melder at Shannon har stadig tilbakevendende mareritt om å være bundet.

 

FIKK 8 ÅR: Karen Matthews (33) og Michael Donovan (40). Foto: West Yorkshire Police
FIKK 8 ÅR: Karen Matthews (33) og Michael Donovan (40). Foto: West Yorkshire Police Vis mer