Mora må 8 år i fengsel for kidnappingen av Shannon (9)

Jenta ble funnet i en sengeskuff etter 24 dager.

HOLDT FANGET: Shannon Matthews ble holdt fanget i 24 dager før hun ble funnet liggende i en sengeskuff. Foto: West Yorkshire Police
HOLDT FANGET: Shannon Matthews ble holdt fanget i 24 dager før hun ble funnet liggende i en sengeskuff. Foto: West Yorkshire Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 24 dager lette hundrevis av politifolk døgnet rundt etter ni år gamle Shannon Matthews. 14. mars i fjor ble hun funnet i god behold i en leilighet i Lidgate Gardens i engelske Dewsbury, like i nærheten av der hun bodde.

Politiet handlet på tips fra publikum, og slo inn døra på leiligheten. Der fant de den nå 10 år gamle Shannon, som hadde vært sporløst borte siden 19. februar, liggende i en sengeskuff.

Sammenkrøpet i sengeskuffen ved siden av, fant politiet 40 år gamle Michael Donovan. Han er onkelen til Shannons stefar Craig.

8 års fengselNå er mora Karen Matthews (33) og Michael Donovan begge dømt til åtte års fengsel, melder Press Association. Domstolen i Leeds fant dem skyldig i bortføringen av den britiske ungjenta.

- Ugjerningene dere gjorde er fullstendig avskyelige. Det er umulig å forstå hvordan dere kunne finne det i dere å behandle den unge jenta på denne måten, sa dommer McCombe til de domfelte i retten.

Dommeren tror ikke Matthews og Donovan har vært alene om å planlegge kidnappingen. McComb mener deres intelektuelle kapasitet er for lav til at de hadde klart det på egenhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer